Δεν έχουν θέση οι ρατσιστές κι οι φασίστες στην απεργία ενάντια στην αθλιότητα των hot-spot

Όσοι νομίζουν πως η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση είναι ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ρατσιστικό τους μίσους, δεν έχουν θέση εκεί και θα πάρουν στην πράξη την απάντηση που τους αξίζει.

Εδώ και μέρες, καλλιεργείται μεθοδικά από διάφορες πλευρές ένα κλίμα για την αυριανή απεργία στη Σάμο και άλλα ακριτικά νησιά. Λενε εκ του πονηρού πως το πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τα Εργατικά Κέντρα, για να μπει τέλος στην αθλιότητα των hot-spot και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες, κλείνει τάχα το μάτι στις συντηρητικές τοπικές κοινωνίες, τις αρχές και τους ξενοδόχους, που θέλουν να τους διώξουν από τα νησιά, για να μη χαλάνε την τουριστική βιτρίνα και τις μπίζνες τους.

Πες-πες, κάτι θα μείνει -έλεγε η γνωστή τακτική των φασιστών. Κι αν αυτό δεν αγγίζει τους διοργανωτές της αυριανής απεργίας, περνάει ωστόσο σε έναν κόσμο, που πιάνει στο διαδικτυακό αέρα κάποια μηνύματα κι επιχειρεί να στρεβλώσει το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων.

Ένα παράδειγμα (αλιευμένο από το twitter) έρχεται από τη Σάμο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου η Γενική Συνέλευση (του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προφανώς) αποφάσισε να μη δεχτεί στο σχολείο προσφυγόπουλα από το ΚΥΤ (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης), χωρίς υγειονομική περίθαλψη, και να βρεθούν στην “πανσαμιακή συγκέντρωση-διαμαρτυρία για τους μετανάστες” -sic…

Δύο σημεία για όσους δεν μπορούν ή δε θέλουν να καταλάβουν -γιατί προφανώς υπάρχουν και οι δεύτεροι.

Α. Το ζητούμενο δεν είναι να απομονωθούν οι πρόσφυγες που έχουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης χωρίς υγειονομική περίθαλψη, λες και είναι λεπροί, αλλά να υπάρξει άμεσα μέριμνα και έλεγχοι που θα εξασφαλίζουν την υγειονομική τους περίθαλψη.

Β. Η αυριανή συγκέντρωση δε διαμαρτύρεται για τους μετανάστες ή ενάντια στους μετανάστες. Είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αθλιότητα των hot-spot, το μαρτύριο και τον εγκλωβισμό των προσφύγων που θέλουν να φύγουν από αυτά τα νησιά. Είναι πρωτίστως διαμαρτυρία ενάντια στους πολιτικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, όσους καλλιεργούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο το ρατσισμό και το μίσος ενάντια στης γης τους κολασμένους.

Για αυτό ακριβώς, όσοι νομίζουν πως η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση είναι ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ρατσιστικό τους μίσους, δεν έχουν θέση εκεί και θα πάρουν στην πράξη την απάντηση που τους αξίζει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: