Δεν έχουν ιερό και όσιο -Έκτακτη κρατική επιχορήγηση στην Εκκλησία για να κάνει φιλανθρωπίες…

Λεωφορεία δε γεννάμε, γιατρούς δεν προσλαμβάνουμε, λεφτά όμως υπάρχουν και πάνε στην Εκκλησία, για να κάνει… “φιλανθρωπίες” με τα δικά μας λεφτά.

Καλά τα θεία δώρα, τίποτα δεν είναι όμως σαν τα κρατικά δωράκια…

Η Κεραμέως περνά τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις έκτακτες ρυθμίσεις περί κορονοϊού. Και μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι η καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης προς την Εκκλησία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά και την… ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου. Η επιχορήγηση θα είναι αφορόλογητη και ακατάσχετη, το καλύτερο όμως είναι ότι δεν αναφέρεται καν το ύψος της επιχορήγησης -γιατί τα δώρα πρέπει να είναι έκπληξη- και έτσι αυτό θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση.

Από την τροπολογία επωφελούνται η Εκκλησία της Ελλάδας, της Κρήτης, οι Μητροπόλεις Δωδεκανήσουν, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούιο Ελλάδας και διάφορα άλλα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά νομικά πρόσωπα. Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Υπό άλλες συνθήκες, θα λέγαμε πως η Εκκλησία κάνει φιλανθρωπίες με ξένα κόλλυβα. Αλλά στη χώρα μας καμία δεν προχώρησε ποτέ καμία κυβέρνηση τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, οπότε βγαίνουν απλά από τη μία τσέπη (βασικά τη δική μας) και πηγαίνουν στην άλλη (όχι τη δική μας όμως).

Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας

Εκκλησία Επιχορήγηση by Θάνος Καμήλαλης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: