Χουλιάρας: “Μη δείχνετε τις εικόνες από την Τουρκία δε μας αφορούν…” – Είστε σίγουρα σεισμολόγος;

Κι όμως, ο σεισμός μπορεί να βοηθήσει σε κάτι: να ξεσκαρτάρουμε τους μισάνθρωπους

Εντάξει, μπορεί στην Τουρκία να έχουμε νεκρά παιδιά, κτίρια που κατέρρευσαν, τους κατοίκους να ζουν μες στην αγωνία και τη συντριβή για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Γιατί να μην είμαστε όμως αισιόδοξοι; Γιατί να μη δούμε τη θετική πλευρά, ότι αυτό δεν έγινε στην Ελλάδα; Όπως κάνει πχ και η κυβέρνηση με τον κορονοϊό, έχοντας ως “υπερασπιστική γραμμή” ότι υπάρχουν και χειρότερα -και δεν τα ζούμε εμείς.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας βγήκε -μεταξύ άλλων- στον ΑΝΤ-1, μιλώντας για τα παλιά κτίρια που κατέρρευσαν κι η παρουσιάστρια του δελτίου τον διακόπτει για να περιγράψει τα πλάνα από την Τουρκία, που βλέπαμε στο δέκτη.

Παρακολουθούμε απίστευτες εικόνες από τη γειτονική Τουρκία, τον απεγκλωβισμό ενός ανθρώπου από τα συντρίμμια.

Ο Χουλιάρας φλερτάρει με τα όρια του μισανθρωπισμού, με την απίστευτη ατάκα.

Μην τα δείχνετε αυτά, δε μας αφορούν.

Η δημοσιογράφος έρχεται σε αμηχανία με την αντίδραση του σεισμολόγου και αυτός προσπαθεί κάπως να το “μαζέψει”, στη συνέχεια.

Αυτό είναι παράδειγμα της κακής δόμησης στην Τουρκία. Δείξτε και τις καλές εικόνες από την Ελλάδα. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Δώστε λίγο θάρρος στον κόσμο.

Πάνω από όλα η αγάπη για τον κόσμο. Αρκεί να είναι της χώρας μας…

Αυτός ο σεισμός, μες στην τραγική του πλευρά, μπορεί να έχει και ένα μικρό παράπλευρο “θετικό”: να μας βοηθήσει να ξεσκαρτάρουμε τους μισάνθρωπους γύρω μας.

Θα τους βρείτε εύκολα στα σχόλια στα ΜΚΔ. Είναι αυτοί που διακινούν ψευδείς ειδήσεις για πλιάτσικο από μετανάστες στη Σάμο, παίρνοντας μια πραγματική είδηση για να την μεταφέρουν στα μέτρα τους. Ή αυτοί που χαίρονται γιατί ο σεισμός έπληξε πιο έντονα τα παράλια της γειτονικής Τουρκίας και όχι κάποια ελληνικά νησιά -λες και η ανθρώπινη τραγωδία έχει “εθνικό χρώμα”. Μια παραφωνία στο κλίμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που εκφράζεται ήδη και στα ΜΚΔ, με μηνύματα από Τούρκους και Έλληνες χρήστες, και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε τους φασίστες, είναι εύκολο. Είναι αυτοί που απο-απανθρωποιούν τον άνθρωπο, που χαίρονται στις ανθρώπινες τραγωδίες -όταν δε χτυπούν τη δική τους πλευρά- και δεν αφήνουν ούτε στιγμή στην άκρη τη σκατοψυχιά τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: