Άθλιος βασανισμός και ευτελισμός γυναίκας ΑμεΑ στο ΑΤ Ομονοίας! – Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει το περιστατικό

Μήπως ήταν κι αυτή μπαχαλάκιας που εμπόδιζε την ελευθερία έκφρασης;

Σήμερα το “Πρώτο Θέμα” -που ειδικεύεται σε ειδικές αποστολές ξεπλύματος προφίλ- φιλοξενεί συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που μεταξύ άλλων λέει πως δε γίνεται να έχουν πάντα δίκιο οι μπαχαλάκηδες. Η ΕΛ.ΑΣ. όμως…;

Το σημερινό Documento κυκλοφορεί με τίτλο “Κράτος Σερίφηδων” και μια αποκάλυψη που είχε προαναγγείλει: ένα βίντεο που δείχνει τους άνδρες του Α.Τ. Ομονοίας να βασανίζουν, να ευτελίζουν και να καταβρέχουν με μάνικα μια γυναίκα ΑμεΑ. Ευτυχώς δεν ήταν μπαχαλάκιας, για να την ξεβρακώσουν κιόλας. Φρόντισαν όμως να βάλουν χειροπέδες στο δικηγόρο της, όταν αυτός κατήγγειλε το περιστατικό. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο Α.Τ. έχει αμαρτωλό παρελθόν και εμπλέκεται σε πληθώρα καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και θανάτους κρατουμένων, ενώ στη δική του δύναμη ήταν οι άνδρες που είχαν εμπλακεί στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνει την είδηση για τον βασανισμό και ευτελισμό της γυναίκας ΑμεΑ, ενώ προσπαθεί μάταια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως οι δράστες έχουν συλληφθεί και διερευνάται η υπόθεση για τον καταλογισμό ευθυνών.

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.»

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάντα δίκιο, ακόμα και όταν αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι… παρεκτρέπεται. Κι αν καμιά φορά -δηλαδή δεκάδες, από αυτές που έχουν καταγραφεί τουλάχιστον- την πληρώνουν μερικοί άμαχοι, φιλήσυχοι δεξιοί νοικοκυραίοι, η μεσαία τάξη των βορείων προαστίων, ακόμα και άτομα με ΑμεΑ, εντελώς ανήμπορα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, είναι ίσως τα χλωρά που καίγονται μαζί με τα ξερά, για να φωτίζουν καλύτερα το αστικό κράτος δικαίου. Ε, δε γίνεται να έχουν πάντα αυτοί δίκιο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: