“Αστυνομία εκεί; Τρεις Κνίτες έξω από το σπίτι μου πουλάνε ημερολόγια…”

Μια ανώνυμη καταγγελία σε τοπικό μέσο της Πάτρας είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό θα διαβάσετε σήμερα…

Μια τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας δημοσίευσε πρόθυμα σήμερα μια ιδιαίτερη καταγγελία που δέχτηκε, πιθανότατα λίγο μετά από την αντίστοιχη καταγγελία που έγινε τηλεφωνικά και στην αστυνομία.

“Στην Πάτρα, στην περιοχή της Αγυιάς, εν μέσω λοκντάουν τρείς νέοι από την ΚΝΕ έχουν βγει στις πολυκατοικίες για να πουλήσουν ημερολόγια. Η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη δεδομένου ότι οι ευαίσθητες ομάδες κλείνονται σπίτι προκειμένου να προστατευτούν. Ειδοποίησα την αστυνομία όχι για να καταστείλουν το φαινόμενο αλλά για να ενημερωθούν για την επικίνδυνη αυτή πρακτική. Είναι ιδανική ευκαιρία για πωλήσεις τώρα που ο κόσμος είναι κλεισμένος σπίτια του;  Δεν συζητάω με τι κωδικούς κυκλοφορούν αυτοί που πουλάνε. Δηλαδή αν κάποιος είναι θετικός στο κορονοϊου θα τον διασπείρουν σε όλα τα σπίτια; Χτυπούσαν τα κουδούνια κ έμπαιναν μέσα στις πολυκατοικίες και τα σπίτια»

Μια ανώνυμη καταγγελία παρουσιάζεται περίπου ως είδηση. Η “καταγγελία” δεν αναφέρεται καν σε λεπτομέρειες για τους τρεις Κνίτες: αν τηρούσαν μέτρα προστασίας, αν πήγαιναν σε συγκεκριμένα σπίτια ή πόρτα-πόρτα.

Δεν ξέρουμε καν αν οι τρεις Κνίτες είναι πραγματικά πρόσωπα ή καρποί της φαντασιας της καταγγέλλουσας -αν υπάρχει και αυτή. Το μόνο που μένει είναι η κατηγορία σε έναν πολιτικό χώρο, που έχει δείξει ότι ξέρει να τηρεί άριστα μέτρα ασφαλείας σε κάθε δραστηριότητά του -μαζική ή όχι- και βάζει τα γυαλιά στις αρχές. Και φυσικά, μένει και η καραμέλα της ατομικής ευθύνης, για τους ασυνείδητους συμπολίτες μας που διασπείρουν τον ιό -τώρα και στη συσκευασία ημερολογίων της ΚΝΕ…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: