Απολυμάνσεις κατόπιν εορτής και για τα μάτια του κόσμου

Στα δεκάδες τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει ως τώρα, ο Δήμος Αθηναίων έστειλε συνεργείο για απολύμανση 2-4 ημέρες μετά την αναφορά του κρούσματος, ενώ η λειτουργία του υπόλοιπου σχολείου συνεχιζόταν «κανονικά».

Οι πολυδιαφημισμένες απολυμάνσεις που κάνει ο Δήμος στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς, σε τμήματα ή και ολόκληρες σχολικές μονάδες που κλείνουν, γίνονται κατόπιν εορτής και τελικά για τα μάτια του κόσμου και μόνο. Στα δεκάδες τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει ως τώρα, ο Δήμος έστειλε συνεργείο για απολύμανση 2-4 ημέρες μετά την αναφορά του κρούσματος, ενώ η λειτουργία του υπόλοιπου σχολείου συνεχιζόταν «κανονικά».

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά, τα μέτρα που απαιτούνται είναι παραπάνω από επείγοντα τόσο για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις και επίταξη των ιδιωτικών δομών, όσο και για την προστασία σε κρίσιμους χώρους, όπως χώροι δουλειάς, οίκοι ευγηρίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό Lockdown, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων και ο υπεύθυνος Aντιδήμαρχος συνεχίζουν να απουσιάζουν από τις ευθύνες που έχουν.

Δεν είναι μόνο η κατάσταση που υπάρχει στην καθαριότητα των σχολείων, με τις ανεπαρκείς προσλήψεις. Δεν είναι μόνο ότι δεν πάρθηκε κανένα συγκεκριμένο μέτρο για το ζήτημα της εύρεσης περισσότερων αιθουσών. Δεν είναι μόνο ότι ο Δήμος δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία, για να συμβάλει στο ζήτημα της ιχνηλάτησης και των δωρεάν μαζικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τελευταίο παράδειγμα – μετά από πολλές άλλες σχετικές καταγγελίες – είναι το 113ο Δημοτικό στο οποίο αναφέρθηκε κρούσμα και έκλεισε τμήμα του σχολείου την Πέμπτη 5 Νοέμβρη και δεν έγινε απολύμανση ΟΥΤΕ την Παρασκευή (που λειτούργησε «κανονικά» το σχολείο) ΟΥΤΕ το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοέμβρη και τη Δευτέρα το πρωί το σχολείο ξαναλειτουργεί «κανονικά». Αλήθεια, είναι ή δεν είναι δώρο άδωρο και τελικά κοροϊδία, να απολυμαίνονται οι κοινόχρηστοι χώροι αφού για δύο και τρεις μέρες τους χρησιμοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί;

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: