Από πού να φύγω; Από το Πανεπιστήμιό μου; (VIDEO)

Και τι δουλειά είχαν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο; Αφού έχει γίνει τσιφλίκι των ΜΑΤ, που εισβάλλουν μέρα-παραμέρα…

Τα λόγια είναι μάλλον φτωχά για να περιγράψουν τις εικόνες που μεταδίδει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης από την εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Τα ΜΑΤ τρέχουν με μανία, σαν αγέλη πολεμιστών, προς το μέρος του δημοσιογράφου και των φοιτητών και σταματούν μόνο όταν δηλώνει με στοιχεία τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

(Ο ίδιος σχολιάζει στο προσωπικό του προφίλ πως τον τρομάζει η σκέψη ότι έχει γίνει αποκλειστικό “προνόμιο” των δημοσιογράφων να μην τρώνε απρόκλητα ξύλο και να είναι οι κάμερες η μόνη δικλίδα “ασφαλείας”, στην πράξη ωστόσο δεν ισχύει ούτε καν αυτό, αφού ο ζήλος των ένοπλων χούλιγκαν ξεσπάει συχνά-πυκνά εις βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ).

Σημειωτέο -για όσους δε γνωρίζουν τον χώρο- πως οι ανθρωποφύλακες ξεκινούν το ανθρωποκυνηγητό πίσω από τη Νομική Σχολή και τη Φιλοσοφική, στο μονοπάτι που βγάζει στην πλατεία με το Σιντριβάνι -όπου είναι η ΣΘΕ. Δηλαδή σε έναν χώρο, όπου δεν υπάρχει καν οπτική επαφή με το κτίριο της Πρυτανείας, όπου γινόταν η επιχείρηση εκκένωσης.

Οι ανθρωποφύλακες συνεχίζουν, παρόλα αυτά, να απομακρύνουν τους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο, λες και είναι τσιφλίκι τους, για να τους βάλει στη θέση τους η φοιτήτρια.

-Από πού να φύγω; Από το Πανεπιστήμιό μου;

Μπορεί τελικά την επόμενη φορά να ακούσουμε αυτό ακριβώς στα κανάλια -ή στο δεξιό Τουίτερ, που δίνει και παίρνει γραμμή στα ΜΜΕ.

-Και τι δουλειά είχαν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο;

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: