Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2019 – 6 Χρόνια χωρίς τον Παύλο

Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στο συνεχόμενο εκφασισμό της καθημερινότητάς μας, απαντάμε με την κινητοποίησή μας και προτάσσουμε το δικό μας πολιτισμό.

6 Χρόνια χωρίς τον Παύλο. Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ΧΑ. Επιλέγουμε να μην ξεχνάμε, επιλέγουμε να τσακίσουμε το φόβο, επιλέγουμε να δημιουργούμε. Επιλέγουμε να στήσουμε έναν Σεπτέμβρη Αντιφασιστικό όπως αρμόζει στον Παύλο.

6 Μέρες για τον Παύλο. Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στο συνεχόμενο εκφασισμό της καθημερινότητας μας, απαντάμε με την κινητοποίηση μας και προτάσσουμε το δικό μας πολιτισμό. Δίνουμε τη δική μας μάχη με μόνα όπλα μας τους αγώνες, τη μουσική, την καλλιτεχνική δημιουργία, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και την μνήμη. Για έξι μέρες θέλουμε να ηχήσουν δυνατά αυτά τα όπλα, στο δρόμο, στη γειτονία, στο σχολείο, στη δουλειά, στην καθημερινότητα μας, για να σπάσουμε το φόβο και να τσακίσουμε το φασισμό.

Έχουμε δρόμο ακόμα. Με τη δίκη της ΧΑ να πλησιάζει προς το τέλος της, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους ναζί δολοφόνους. Παράλληλα όμως δίνουμε και τον καθημερινό αγώνα για να ανακόψουμε την πορεία του καθημερινού εκφασισμού της κοινωνίας. Το πιο δύσκολο ίσως καθήκον για όλους και όλες μας, να σαρώσουμε το φασισμό με τις παλιές ή με τις νέες μορφές του.

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P»

Χώρος διεξαγωγής Πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι

Παρασκευή 13/9  –  Κυριακή  15/9

                                     ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή  13/9  

18.00μμ                           Έναρξη εκδηλώσεων

19.00μμ – 23.00μμ    Εκθέσεις

19.30μμ                            Συζήτηση : «ΜΜΕ και φασισμός»     Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος,   INFOWAR),  Μάριος Λώλος  (Φωτορεπόρτερ),  Λουκάς  Σταμέλλος (ΟΜΝΙΑ TV).  Συντονίζει η Ελευθερία Κουμάντου (δημοσιογράφος, Πρωτοβουλία Golden Dawn Watch)

21.30μμ – 23.00     Dj Set  με τους Damned1 & LowP

 

Σάββατο  14/9 

11.00 πμ – 19.00μμ     “Να μην αφήσουμε σπιθαμή τοίχου στους φασίστες» (street art ) Με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών (Συμμετέχουν :  AcG, Alone98, Platon, Political Stencil, Onetwo, Nique, Sner, Spent1, Spantone, Taish, Rtm, Zie, κλπ)

11.00πμ – 23.00μμ        Εκθέσεις

18.30μμ – 20.30μμ        Προβολές Αντιφασιστικών – Αντιρατσιστικών ταινιών μικρού μήκους   «Red Hulk» (σενάριο – σκηνοθεσία Ασημίνα Προέδρου), «Jafar» (σενάριο Κατερίνα Κουτσομύτη – σκηνοθεσία Νάνσυ Σπετσιώτη), «Η εκπαίδευση για το Θάνατο: Πως δημιουργείται ένας Ναζι» (Walt Disney)  “Φίλο(ι)…Ξένοι” (1ο ΓΕΛ Κερατσινίου),) Θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετοχή των δημιουργών με θέμα: «Μπορεί ο κινηματογράφος να σταθεί ως ανάχωμα στη διάχυση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών στην κοινωνία;»

18.00μμ                          Ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργία εργαστηρίων σκίτσου, φωτογραφίας, Graffiti
19.30μμ – 24.00μμ        Μουσικό Φεστιβάλ  με συμμετοχή νέων ερασιτεχνικών σχημάτων από σχολεία       και γειτονίες  (Συμμετέχουν : Κόντρα στην Μπόρα, Μαύρα Τετράδια, Συναισθησία,  Τ.Π.Θ,  Black List, NkT,  Prince Jay & Molly,   Ras, TOGA, 3Verse,   Dj Set Up – Low P)

Κυριακή 15/9

18.00μμ – 23.00μμ      Εκθέσεις

19.00μμ                             Συζήτηση : «Η δίκη της χ.α. και η δράση του αντιφασιστικού κινήματος, καθοριστικοί παράγοντες στην συρρίκνωση της χ.α.»

Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου (Δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής), Δημήτρης Κουσουρής (πανεπιστημιακός, ιστορικός) Δημήτρης Ψαρράς (δημοσιογράφος), Αγγελική Βαλσαμάκη (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά) Συντονίζει ο Χρήστος Καραγιαννάκης ( Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης)

21.30μμ – 23.30μμ         Συναυλία: Αστικά Καβούκια,  Παντελής Κυραμαργιός,  Φλεγόμενη Φωνή

 

  • –Έκθεση  σκίτσου σε συνεργασία με την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων

 (Συμμετέχουν : Τάσος Αναστασίου, John Antono, Ιάκωβος Βάης, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Χρήστος Ζωίδης, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Παναγιώτης Μητσομπόνος,   Αλέξια Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης,  Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χατζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.)

  • –Έκθεση φωτογραφίας  σε συνεργασία με Φωτορεπόρτερ  (Συμμετέχουν : Αναλυτικά στη σελιδα στο fb  )
  • –«Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» Η έκθεση της καμπάνιας  που αποτυπώνει την τοπογραφία της ρατσιστικής βίας πάνω στο χάρτη της Αθήνας. (από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το Human Rights 360)
  • –Έκθεση Αντιφασιστικού Βιβλίου 

Τετάρτη 18/9

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: