Αντιφασιστικά συνθήματα της ΚΝΕ σε Πέραμα και Κερατσίνι – “Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά”

Αντιφασιστικά συνθήματα της ΚΝΕ στα σχολεία του Κερατσινίου και του Περάματος, τις δυο λαϊκές γειτονιές, όπου οι φασίστες είχαν σηκώσει χέρι ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη και στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Λένε πως ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Κι η αλήθεια είναι πως ο φασισμός παραμένει ανοιχτή πληγή, στην Αμφιάλη και σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας, στα νησιά με τους “περήφανους πατριώτες” που στήνουν ομάδες περιφρούρησης για να φυλάξουν την καθαρή βλακεία τους, στα μεγάλα και μικρά αφεντικά που εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη μεταναστών και προσφύγων, που τους ξεζουμίζουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι φασίστες θα λουφάζουν για λίγο, αλλά θα επιστρέφουν πάντα, όσο δε χτυπάμε την ταξική ρίζα του προβλήματος. Θα αποθρασύνονται και θα επανέρχονται στο προσκήνιο, όσο δε στοχεύουμε τα αφεντικά που ταΐζουν τα μαντρόσκυλά τους και το σύστημα που τα γεννάει.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια, για να καταλάβει κανείς το συμβολισμό και την αξία που έχουν τα αντιφασιστικά συνθήματα της ΚΝΕ σε σχολικές μονάδες του Περάματος και του Κερατσινίου. Είναι δύο λαϊκές, εργατικές γειτονιές, όπου οι φασίστες είχαν σηκώσει το χέρι τους ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνβς και ενάντια στον αντιφασίστα ράπερ Παύλο Φύσσα. Κι όπου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα ενάντια στο φασισμό, πιο απαραίτητο από ποτέ να μη σβήσει η μνήμη, να μη λερώσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα οι βρώμικες θεωρίες για τα δύο άκρα, που εξισώνουν θύμα και θύτη.

Και για να γίνει αυτό, για να βάλουμε μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, πρέπει πρώτα και κύρια να κόψουμε το χέρι που τους ταΐζει, να ανατρέψουμε το σύστημα που τους γεννάει και τους τρέφει για να το φυλάνε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: