“Αντί για self test μας έστειλαν rapid test” – Μύλος με τα self test και τους φαρμακοποιούς

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως οι φαρμακοποιοί ήταν ενήμεροι, οι ίδιοι αντιτείνουν πως δεν πήραν καν self test αλλά rapid.

Άλλη παραλαβή περίμεναν οι φαρμακοποιοί και άλλο τους ήρθε… Αυτό κατήγγειλε το πρωί στην τηλεόραση του Open ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος) Γιάννης Δαγρές, λέγοντας πως στους φαρμακοποιούς έφτασαν rapid test αντί για self test, σε 25άδες και όχι σε ατομικές συσκευασίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται να συνθέσουν μόνοι τους το τελικό προϊόν, με επιπλέον εργασία σε ειδικό, αποστειρωμένο περιβάλλον.

Τα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται πως οι φαρμακοποιοί ήταν ενήμεροι για το υλικό που θα παραλάβουν και πως θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων τεστ, με ειδικές οδηγίες για κάθε χρήστη. Οι φαρμακοποιοί αντιτείνουν πως αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και επισφαλής για το κοινό, ενώ λένε πως το προϊόν που παρέλαβαν δεν είναι self test, αλλά rapid test αντιγόνου με μπατονέτα, που κανονικά προορίζονται για μικροβιολογικά και παθολογικά εργαστήρια!

Ο ΠΦΣ ζητάει να επιστραφούν τα συγκεκριμένα προϊόντα (που φτάνουν σχεδόν τα 2 εκ. σε αριθμό), αλλά η κυβέρνηση απαντά πως δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο, αφού τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία! Την ίδια στιγμή, πάντως, υπάρχει αβεβαιότητα για το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας, όπου μπορούν να κάνουν αίτηση μαθητές και εκπαιδευτικοί, και παραμένει άγνωστο πότε τελικά θα ανοίξει -αν και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: