Ανοιχτή πρόσκληση Πελετίδη σε όσους διαθέτουν αρχειακό υλικό για το παλαιό Αρσάκειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιθυμία του Δήμου Πατρέων δεν είναι μόνο η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του κτιρίου, αλλά και η σύνδεσή του με τους ανθρώπους, την ιστορία και τις μνήμες που κουβαλάει.

Ένα εμβληματικό κτίριο της Πάτρας, το παλαιό Αρσάκειο που αποτελεί κομμάτι της ιστορικής διαδρομής της πόλης μας από  το πρώτο ήμισυ του προηγούμενου αιώνα, μέρα με τη μέρα αναγεννιέται και σύντομα θα γίνει το επίκεντρο της διοικητικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης ως το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.  

Επιθυμία όμως του Δήμου Πατρέων δεν είναι μόνο η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του κτιρίου αυτού, αλλά και η σύνδεσή του με τους ανθρώπους, την ιστορία  και τις μνήμες που κουβαλάει.

 «Στόχος μας, δηλώνει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, είναι να αναδείξουμε μέσα από μόνιμη φωτογραφική έκθεση που θα λειτουργεί στους χώρους του, την πορεία του μέσα στο χρόνο από την ανέγερσή του, τη χρήση του στα χρόνια του πολέμου και τη λειτουργία του μετέπειτα ως έναν από τους πυρήνες της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ζωής της πόλης. 

Έτσι, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όσους έχουν στο αρχείο τους φωτογραφίες, υλικό βιντεοσκόπησης, έγγραφα  κ.α. που αποτυπώνουν την ιστορική διαδρομή του παλαιού Αρσακείου, να μας δώσουν την ευκαιρία να αναπαράγουμε το υλικό αυτό και να το αξιοποιήσουμε  για να παραδώσουμε στην πόλη ένα νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και ένα μουσείο της ιστορίας του.»  

Πρόσκληση Δημάρχου Κ.Πελετίδη για συγκέντρωση αρχεiακού υλικού του Αρσακείου

Ο Δήμος Πατρέων καλεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν με αρχειακό υλικό στην αποτύπωση της ιστορικής διαδρομής του παλαιού Αρσακείου να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 2613610210, 2613610381 ή να στείλουν μήνυμα στο e-mail: patrasmayor@gmail.com

Gepostet von ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ am Freitag, 6. Dezember 2019

Ο Δήμος Πατρέων καλεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν με αρχειακό υλικό στην αποτύπωση της ιστορικής διαδρομής του παλαιού Αρσακείου να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 2613610210, 2613610381  ή να στείλουν μήνυμα στο e-mail: [email protected]

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: