Άνεργη, πολύτεκνη μητέρα ζήτησε να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της, γιατί δεν μπορεί να τα συντηρήσει

Αυτό είναι το έβδομο περιστατικό αφαίρεσης επιμέλειας παιδιών για οικονομικούς λόγους, που καταγράφεται την τελευταία διετία, μόνο στη Μαγνησία! Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι κούφιο κι αφηρημένο, όσο δε διασφαλίζεται το δικαίωμα στη δουλειά και σε μια αξιοπρεπή ζωή για τα λαϊκά στρώματα.

Η είδηση έρχεται από το Βόλο και είναι ενδεικτική της απόγνωσης στην οποία βρίσκονται πολλές κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα οι κατηγορίες των πολύτεκνων και των ανέργων.

Μια 30χρονη πολύτεκνη μητέρα, που είναι μακροχρόνια άνεργη, απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στο Βόλο, ζητώντας να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της που μπαίνουν στην εφηβεία, καθώς αδυνατεί οικονομικά να τα συντηρήσει. Η 30χρονη είναι μακροχρόνια άνεργη, με μοναδικό εισόδημά της το πενιχρό εισόδημα πολυτεκνίας, που δεν επαρκεί όμως για να καλύψει ούτε τα απαραίτητα, κι έτσι αναγκάστηκε να αιτηθεί την αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών και την παραχώρησή της στη μητέρα της ή άλλο συγγενικό της πρόσωπο.

Το πλέον τραγικό είναι ότι αυτή η περίπτωση είναι το έβδομο αντίστοιχο περιστατικό (αφαίρεσης της επιμέλειας) που καταγράφεται για ανστίστοιχους, οικονομικούς λόγους στη Μαγνησία, μόνο την τελευταία διετία!

Τα παχιά μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης και αριθμών που ευημερούν, σκοντάφτουν στην καθημερινή πραγματικότητα και την απελπιστική θέση στην οποία βρίσκονται πολλές λαϊκές οικογένειες και άνεργες μητέρες, που δεν έχουν καν τα εφόδια να συντηρήσουν οικονομικά τα παιδιά τους. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι κούφιο κι αφηρημένο, όσο δε διασφαλίζεται το δικαίωμα στη δουλειά και σε μια αξιοπρεπή ζωή για τα λαϊκά στρώματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: