Αναμονή και συνωστισμός εν μέσω πανδημίας στα λιγοστά λεωφορεία του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ) – ΔΑΣ: Μας δουλεύουν κανονικά!

Αυτή την κατάσταση βιώνουν όσοι εργαζόμενοι πάνε ή επιστρέφουν από τις δουλειές τους και όσοι αναγκαστικά για διάφορους λόγους πρέπει να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία. Αρκετή αναμονή και συνωστισμός (ΦΩΤΟ)

Η φωτογραφία είναι από λεωφορείο της γραμμής 14 (Άνω Τούμπα) στις 2μμ την Δευτέρα 27/4/2020. Αυτή την κατάσταση βιώνουν όσοι εργαζόμενοι πάνε ή επιστρέφουν από τις δουλειές τους και όσοι αναγκαστικά για διάφορους λόγους πρέπει να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία. Αρκετή αναμονή και συνωστισμός.

Χαρακτηριστικά για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, είναι όσα αναφέρουν οι συναγωνιστές της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων ΟΑΣΘ, σε ανακοίνωση για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν στις 28/4, ημέρα δράσης στους χώρους δουλειάς: «Η κατάσταση στη συγκοινωνία παραμένει τραγική με τα περίπου 200 λεωφορεία που κυκλοφορεί καθημερινά ο ΟΑΣΘ. Τις επόμενες μέρες -από ότι συζητείται- θα υπάρξει άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Είναι λογικό κάποιος κόσμος είτε από ανάγκη, είτε επειδή είναι υποχρεωμένος λόγω εργασίας, να αρχίσει ξανά να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ. Αυτός ο κόσμος θα στριμωχτεί στα λιγοστά λεωφορεία του ΟΑΣΘ με κίνδυνο να μετατραπούν τα λεωφορεία –όχι ότι σήμερα δεν είναι- σε εστίες διασποράς του ιού και με ότι αυτό συνεπάγεται γιατί η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν σημαίνει και τέλος της πανδημίας!» και συνεχίζοντας «Ο ΟΑΣΘ και το υπουργείο θα έπρεπε να επικεντρωθούν στα θέματα της ανάταξης της συγκοινωνίας και της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και εργαζομένων ωστόσο τις προηγούμενες εβδομάδες και ενώ οι εργαζόμενοι τεχνίτες μπορούσαν να ανατάξουν και να θέσουν άμεσα σε κυκλοφορία 20 με 30 λεωφορεία με κόστος περίπου 20.000 ευρώ, η διοίκηση του ΟΑΣΘ διέθεσε μόνο 1.500 ευρώ για ανταλλακτικά!!!».

Αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας και η υπόλοιπη κυβέρνηση δεν τα βλέπουν. Όπως δεν βλέπουν τον αναγκαστικό συνωστισμό των εργαζομένων στα εργοστάσια, στα γραφεία και στις υπηρεσίες, στα σούπερ μάρκετ με τα εξαντλητικά ωράρια, τους εργαζόμενους των δήμων να εργάζονται χωρίς μέσα προστασίας κ.α. Όλοι αυτοί, μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα παπαγαλάκια τους ετοιμάζονται να μας φορτώσουν να πληρώσουμε και τη νέα καπιταλιστική κρίση. Έχουν μάλιστα την απαίτηση να μείνουμε σιωπηλοί και φοβισμένοι και να μην πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι κυβέρνηση και αφεντικά θα βαράν το ταμπούρλο και οι εργαζόμενοι θα χορεύουν.

 

Δείτε ακόμα:

ΟΑΣΘ: Αντί να αυξήσει τα δρομολόγια, κόβει τους μισθούς των οδηγών!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: