Άγριο ξύλο κουκουλοφόρων σε μαθητές στα Χανιά λόγω αντιφασιστικού πανό σε σχολικό αγώνα μπάσκετ

Με κουκούλες και κράνη μπούκαραν οι τραμπούκοι στην κερκίδα εναντίον μαθητών που είχαν αναρτήσει αντιφασιστικό πανό στη διάρκεια αγώνα μεταξύ των λυκείων Νέας Χώρας Χανίων και Σούδας.

Τον τρόμο σκόρπισαν φασιστοειδή με κουκούλες σε σχολικό αγώνα στο Γυμναστήριο Κλαδισού στα Χανιά, όπου διεξαγόταν αγώνας μπάσκετ μεταξύ του 1ου ΓΕΛ Χανίων στη Νέα Χώρα και το Γενικό Λύκειο Σούδας. Πέντε κουκουλοφόροι και κρανοφόροι εισέβαλαν στην κερκίδα, ξυλοκοπώντας άγρια μαθητές από το λύκειο Νέας Χώρας. Δυο από τις μαθητές μάλιστα τραυματίστηκαν σοβαρότερα, βρίσκονται όμως εκτός κινδύνου αφότου έλαβαν άμεσα πρώτες βοήθειες.

Αιτία για το φασιστικό αμόκ ήταν ένα πανό των μαθητών της Νέας Χώρας με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αμέσως μετά το συμβάν, που συνολικά διήρκεσε πολύ λίγο με αποτέλεσμα λίγοι να αντιληφθούν τις ακριβώς είχε συμβεί.

Στο σημείο κατέφτασε η αστυνομία για να λάβει καταθέσεις καθηγητών και μαθητών, ενώ προληπτικά το γήπεδο εκκενώθηκε κι ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με τους μαθητές των δύο λυκείων να επιστρέφουν στα σχολεία τους.

Την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Με πληροφορίες από alfavita.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: