Άγρια επίθεση αφεντικού σε μετανάστη γης, επειδή του ζήτησε τα δεδουλευμένα του!

«Μέσα και από αυτό το γεγονός έρχονται ξανά στην επιφάνεια οι άσχημες συνθήκες ζωής και δουλειάς των εργατών γης σε πολλές περιοχές, όπως στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας και της γύρω περιοχής.

Ο Μπιλάλ Οντίν, ένας μετανάστης εργάτης γης στο Βαρθολομιό Ηλείας δέχτηκε άγρια επίθεση από το αφεντικό του την περασμένη Κυριακή, όταν τόλμησε να ζητήσει το αυτονόητο, δηλαδή να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα του, που έφταναν τις 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, το αφεντικό και ο γιος του τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημά τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί. Μετά την επίθεση, ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα.

Η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ έβγαλε καταγγελία για την ρατσιστική και ταξική επίθεση.

«Μέσα και από αυτό το γεγονός έρχονται ξανά στην επιφάνεια οι άσχημες συνθήκες ζωής και δουλειάς των εργατών γης σε πολλές περιοχές, όπως στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας και της γύρω περιοχής.

Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους.

Έλληνες και ξένοι εργάτες πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτήν τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Απαιτούμε:

  • -Εξασφάλιση από την εργοδοσία και τους κρατικούς φορείς επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και τακτικό έλεγχό τους από υγειονομική επιτροπή
  • -Υποχρεωτικός εξοπλισμός προστασίας τις ώρες εργασίας (μάσκες, γάντια, φόρμες, παπούτσια)
  • -Μεροκάματο 33,53 ευρώ σύμφωνα με το αίτημά μας για ΕΓΣΣΕ με κατώτατο μισθό 751 ευρώ
  • -Τακτικό έλεγχο από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας
  • -Υποχρεωτική παροχή ενός τουλάχιστον ρεπό τη βδομάδα
  • -Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους
  • -Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης
  • -Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες καταγωγής τους και τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Η σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη μετανάστευση και την εκμετάλλευση, υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών, είναι ο πραγματικός στόχος».

Φωτό από Ilialive.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: