Άγρια επιχείρηση καταστολής με τραυματίες στη Χίο – Με μπλόκα και συλλαλητήριο απαντούν οι κάτοικοι

Άγρια επιχείρηση καταστολής στη Χίο ενάντια στους κατοίκους του νησιού που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή στο νησί του κλειστού κέντρου – φυλακή για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της Χίου, με πρωτοβουλία των φορέων του νησιού.

Συνεχίζεται η άγρια επιχείρηση καταστολής στη Χίο ενάντια στους κατοίκους του νησιού που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή στο νησί του κλειστού κέντρου – φυλακή για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι δυνάμεις καταστολής ενισχύθηκαν τη νύχτα μετά την απόβαση στο νησί της Χίου τουλάχιστον 300 ανδρών της αστυνομίας, οχημάτων καταστολής και άλλων μηχανημάτων που μεταφέρθηκαν με το πλοίο «Blue Star Naxos».

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν στήσει μπλόκα στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου, στους πρόποδες του όρους Αίπους, όπου γίνονται μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ και υπάρχουν τραυματίες, και στην περιοχή του Πιτυούς, στον Άγιο Ισίδωρο.

Από το βράδυ χτυπάνε οι καμπάνες στις γειτονιές του Βροντάδου και καλούν τον κόσμο να συγκεντρωθεί στα μπλόκα, όπου οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα με κορμούς δέντρων για να φράξουν το δρόμο στις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, οι ισχυρές δυνάμεις καταστολής που έφτασαν με πλοίο από την Αθήνα διέλυσαν τον κόσμο στο λιμάνι των Μεστών. Από την επίθεση των ΜΑΤ υπήρξαν τραυματισμοί. Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας, καθώς χτυπήθηκε στο στήθος από χημικό. Επίσης, χρειάστηκε ιατρική βοήθεια ο ιερέας Γιώργης Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Συλλόγου Ιερέων Χίου.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της Χίου, με πρωτοβουλία των φορέων του νησιού.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο νησί, καθώς και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ανάμεσα τους δίνουν το «παρών» ο Γιώργος Αμπαζής, περιφερειακός σύμβουλος και ο Μάρκος Σκούφαλος, δημοτικός σύμβουλος.

 

(Με πλhροφορίες από 902.gr και φωτογραφίες από politischios.gr)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: