Αυταρχικό – αντικομουνιστικό κρεσέντο Μπέου στο Βόλο – Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν φιμώνεται

Tο αντιδραστικό, αυταρχικό και ταυτόχρονα αντικομουνιστικό κρεσέντο του δημάρχου Βόλου, για ακόμη μια φορά, δείχνει την ανησυχία της Δημοτικής Αρχής Βόλου για τις θέσεις και τη στάση των εκλεγμένων του ΚΚΕ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύπτοντας τη συμφωνία της με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση.

«Ο καλύτερος υπερασπιστής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση» είναι ο δήμαρχος Βόλου τονίζει σε ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση». Επισημαίνει «το αντιδραστικό, αυταρχικό και ταυτόχρονα αντικομουνιστικό κρεσέντο του δημάρχου Βόλου» που έκλεισε το μικρόφωνο και αφαίρεσε το λόγο από τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το θεσμικό πλαίσιο που διαπερνά τη λειτουργία των δήμων και των οργάνων τους και που διαμορφώθηκε πολιτικά από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζεται από τη στρατηγική να ευθυγραμμιστεί η τοπική διοίκηση με την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, με την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, με την προώθηση της ανταποδοτικότητας, με την παραχώρηση της δημοτικής λαϊκής περιουσίας, “βορά” στις κερδοφόρες ορέξεις τους. Επιπλέον οι δήμοι και τα όργανά τους, χρησιμοποιούνται στο έπακρο για την ενσωμάτωση και τον εγκλωβισμό εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, στη στρατηγική και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης.

Οι πρόσφατες νομοθετικές θερινές ρυθμίσεις περί “κυβερνησιμότητας” των δήμων της κυβέρνησης της ΝΔ, που δίνουν απόλυτη πλειοψηφία (3/5) στα νομικά πρόσωπα και στις επιτροπές των δήμων στην εκάστοτε δημοτική πλειοψηφία, προωθήθηκαν για να υλοποιηθούν απρόσκοπτα οι ληστρικοί – αντιλαϊκοί νόμοι, όπως του “Κλεισθένη” του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι συνέχεια του “Καλλικράτη” της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Αυτήν τη στρατηγική υπηρετεί η δήθεν “ακομμάτιστη” Δημοτική Αρχή Βόλου. Με βάση τις χθεσινές αποφάσεις για τον ορισμό νομικών προσώπων και επιτροπών του Δήμου αποδείχθηκε ο καλύτερος υπερασπιστής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση, “δείχνοντας τα δόντια της”, κλείνοντας το μικρόφωνο, αφαιρώντας το λόγο από τους εκλεγμένους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Tο αντιδραστικό, αυταρχικό και ταυτόχρονα αντικομουνιστικό κρεσέντο του δημάρχου Βόλου, για ακόμη μια φορά, δείχνει την ανησυχία της Δημοτικής Αρχής Βόλου για τις θέσεις και τη στάση των εκλεγμένων του ΚΚΕ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύπτοντας τη συμφωνία της με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση.

Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για εκπροσώπησή της στα νομικά πρόσωπα του δήμου και στις επιτροπές, πλην αυτών που στήνονται για την προώθηση του κοινωνικού εταιρισμού στην αντιλαϊκή πολιτική, οι τακτικισμοί της Δημοτικής Αρχής Βόλου, δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν την επιδίωξή της, για απόλυτο έλεγχο των οργανισμών του Δήμου, επιδιώκοντας υπεραυξημένη πλειοψηφία (“κυβερνησιμότητα”) στα διοικητικά συμβούλια. Απέκλεισε απ’ όλα τα νομικά πρόσωπα την εκπροσώπηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ενώ “υπήρχε χώρος” για εκπροσώπους όλων των μειοψηφιών. Ο απόλυτος αυξημένος έλεγχος της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα αποτελούν κεντρικά γνωρίσματα αυτής της αντιδραστικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξυπηρέτησης από τη Δημοτική Αρχή Βόλου των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενάντια στη δημόσια υγεία, ήταν η ξεκάθαρη δήλωση της Δημοτικής Αρχής, όταν η “Λαϊκή Συσπείρωση” ΒΟΛΟΥ διεκδίκησε τη συμμετοχή της στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ), η επιβεβαίωση ότι σταθερή επιδίωξη της, υλοποιώντας την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και τις πρόσφατες κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, δια των προγραμματικών δηλώσεων του Κ. Χατζηδάκη, να προωθήσει την παραγωγή παράγοντας SRF/ RDF στη ΜΕΑ, στο σκουπιδότοπο του Βόλου, για την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, ομολογώντας τη σταθερή της προσήλωση να γίνει ο Βόλος, όχι “Μονακό”, αλλά καρκινογόνος αποτεφρωτήρας των σκουπιδιών του “Μονακό”».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: