«Αυταρχική» η δημοτική αρχή της ΛΑ.ΣΥ για τον δήμαρχο Καισαριανής – Συγκρίνοντας το πριν και το μετά, με αφορμή τον ορισμό των Νομικών Προσώπων του Δήμου…

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλοντας αυτή την τακτική αποκάλυψε τους βαθύτερους αντιλαϊκούς σκοπούς της νέας δημοτικής αρχής στην κοινωνική πολιτική, απατώντας έτσι και στο ερώτημα γιατί η νέα δημοτική αρχή βλέπει ως εχθρούς τους φορείς της πόλης.

Γάντι ταίριαξαν στις επιδιώξεις της νέας δημοτικής αρχής στην Καισαριανή οι αντιδραστικές αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόφαση την κυβερνησιμότητα των δήμων και τις υιοθέτησε κατά γράμμα ο δήμαρχος Χρ. Βοσκόπουλος στη διαδικασία ορισμού των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Όπως καταγγέλλει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμαρχος Χρ. Βοσκόπουλος, όχι μόνο προσπάθησε να καταργήσει de facto το ίδιο το καταστατικό Νομικού Προσώπου προκειμένου να προχωρήσει την μονοπαραταξιακή πρότασή του, αλλά είχε και το θράσος να κατηγορήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή της Λαϊκής Συσπείρωσης… για αυταρχισμό. Για να πάρει, βέβαια, την απάντησή του…

Ο Δήμαρχος κ. Χρ. Βοσκόπουλος στην εισήγηση του για τον ορισμό εκπροσώπων στα Νομικά Πρόσωπα και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου υιοθέτησε κατά γράμμα τις αντιδραστικές αλλαγές που έφερε η ΝΔ με πρόφαση την κυβερνησιμότητα των δήμων, στο έδαφος των  μεταρρυθμίσεων Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλείσθενης Ι. Πρότεινε έτσι στο δημοτικό συμβούλιο  να οριστούν αποκλειστικά από την παράταξή του τα 3/5 επί του συνόλου των μελών των Νομικών προσώπων και της Κοινωφελούς.

Συγκεκριμένα, για το 15μελές διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου «Λεωνίδας Μανωλίδης», το μεγαλύτερο Νομικό Πρόσωπο υπεύθυνο για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ, των ΑμεΑ, ο Δήμαρχος κ. Χρ. Βοσκόπουλος προσπάθησε να καταργήσει de facto το ίδιο το καταστατικό του. Προκειμένου να προχωρήσει την μονοπαραταξιακή πρότασή του ώστε τα 9 στα 15 μέλη να προέρχονται αποκλειστικά από την δική του παράταξη, πρότεινε οι υπόλοιπες 6 θέσεις να καταληφθούν από την αντιπολίτευση καταργώντας έτσι –για πρώτη φορά- την ισάριθμη εκπροσώπηση των φορέων στο Διοικητικό Συμβούλιο, δηλαδή τους γονείς παιδικών σταθμών, τον εκπρόσωπο του Κέντρου Υγείας του Παιδιού, τον εκπρόσωπο του κέντρου ΑμεΑ «ΗΛΙΟΣ», τον εκπρόσωπο εργαζομένων και τους εκπρόσωπους των ΚΑΠΗ.

Είχε δε το θράσος, κατά την προσφιλή του τακτική, να αποκαλέσει τη δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης … αυταρχική. Να θυμίσουμε ότι επί Λαϊκής Συσπείρωσης, οι εκπρόσωποί της στο Ν.Π. ήταν 6 στους 15 και από έναν εκπρόσωπο είχαν όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις. Αυτό δεν εμπόδισε τη Λαϊκή Συσπείρωση να διοικήσει με τον καλύτερο τρόπο το Νομικό Πρόσωπο, καθώς εξέφραζε τα λαϊκά συμφέροντα της πόλης.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλοντας αυτή την τακτική αποκάλυψε τους βαθύτερους αντιλαϊκούς σκοπούς της νέας δημοτικής αρχής στην κοινωνική πολιτική, απατώντας έτσι και στο ερώτημα γιατί η νέα δημοτική αρχή βλέπει ως εχθρούς τους φορείς της πόλης.

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση του Δημάρχου.

Όμοια κινήθηκε η νέα δημοτική αρχή και στον ορισμό των μελών στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας). Δεν άφησε κανέναν εκπρόσωπο άλλης παράταξης, παρά την επισήμανση από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλία Σταμέλο ότι στην προηγούμενη θητεία υπήρχε εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης -απατώντας σε σχετική ερώτηση- ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ θα είναι έμμισθος. Συνολικά, στη διοίκηση του κου Βοσκόπουλου οι έμμισθες θέσεις (5 αντιδήμαρχοι, γενική γραμματέας, σύμβουλοι και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου) εκτινάσσουν το κόστος της σχετικής δαπάνης από 128.000€ σε πάνω από 230.000€. Το κόστος αυτό τελικά θα επιβαρύνει τους δημότες, ενώ κρίσιμες υπηρεσίες κινδυνεύουν να υποστούν περικοπές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: