Αυξημένη «ευαισθησία» και ιδιαίτερα αντανακλαστικά επιδεικνύονται στα Γιάννενα, κατά την άσκηση διώξεων κατά «απείθαρχων» κομμουνιστών

Ένα ακόμα κρούσμα δίωξης σε βάρος εργαζομένων, φίλων και στελεχών του ΚΚΕ έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα, που με ευθύνες της κυβέρνησης διογκώνεται, αυτή τη φορά στο Καλπάκι, στα Γιάννενα.

Την Παρασκευή 1 Μάρτη ξεκινάει η δίκη, εργαζομένων, στελεχών και φίλων του ΚΚΕ, οι οποίοι πριν από περίπου δυο χρόνια είχαν συλληφθεί στο χώρο όπου τοποθετήθηκε το μνημείο της ΚΝΕ προς τιμήν των φαντάρων και ναυτών μελών της ΟΚΝΕ στον «Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου».

Ήταν τότε ο δήμαρχος, που είχε επιχειρήσει να… επιβάλλει την πειθαρχία (όπως ο ίδιος την αντιλαμβανόταν). Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου να παραχωρήσει έκταση για την πραγματοποίηση του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ και την τοποθέτηση μνημείου για τους αλύγιστους του πειθαρχικού Ουλαμού Καλπακίου, είχε μεταβεί στο χώρο και απαιτούσε να σταματήσουν οι εργασίες, ισχυριζόμενος  ότι το μνημείο «θα κατεδαφιζόταν». Στην αντίδραση των μελών και φίλων της ΚΝΕ που εκτελούσαν τις εργασίες για την τοποθέτηση του μνημείου, ο δήμαρχος είχε καλέσει την αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις και σε 9ωρη (!) κράτησή τους. Η διαδικασία για τη δίκη, κινήθηκε αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν στις 8 Ιούλη 2017, στο πλαίσιο του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ και από τότε έχουν προγραμματιστεί πολλές επισκέψεις, στο πλαίσιο ιστορικών περιπάτων και εκδηλώσεων τιμής και το μνημείο έχει αγκαλιαστεί από το λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Αναδεικνύονται και από αυτό το περιστατικό σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς δίνεται συνέχεια σε μια δίωξη εναντίον στελεχών και φίλων του ΚΚΕ που συμμετείχαν σε εργασίες για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν των κομμουνιστών φαντάρων και ναυτών που βασανίστηκαν, αλλά έμειναν αλύγιστοι την περίοδο 1924-1934 στον «Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου». Ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου με ευθύνη της κυβέρνησης επιδεικνύονται ιδιαίτερα αντανακλαστικά για την άσκηση διώξεων σε βάρος π.χ. αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα, απεργών στην Ανακύκλωση στα Γιάννενα, εργαζομένων απεργών και συνδικαλιστών στα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» στα Γιάννενα κ.ά.

Με πληροφορίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: