Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους: Συλλογή σχολικών ειδών για τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!

Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας να παραμείνει στον τόπο του!

Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας να παραμείνει στον τόπο του!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ. ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τεράστια καταστροφή (σε σπίτια, δάση, αγροτικές καλλιέργειες, εργασιακούς χώρους) από τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια αλλά και σε όλη τη χώρα αποκαλύπτει τις διαχρονικές ευθύνες της αντιλαϊκής και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει και οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δίκαια απαιτούν να πάρουν πίσω τη ζωή τους!

Ο οργανωμένος, μαζικός, ενωτικός αγώνας του λαού της Β. Εύβοιας, να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε από εκατοντάδες σωματεία και μαζικούς φορείς από πολλά μέρη της Ελλάδας αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη.

Με τον αγώνα τους, δίνουν αποφασιστική απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία από τη μια ανήγγειλε κυριολεκτικά ελάχιστα για τους πυρόπληκτους και από την άλλη κάνει  ότι μπορεί για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό ο αγώνας του λαού της περιοχής απαιτείται να στηριχθεί πλατιά και να δυναμώσει η αλληλεγγύη αποφασιστικά.

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των πυρόπληκτων και των φορέων τους που διοργάνωσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στον κόμβο της Στροφυλιάς στις 21/8/21 και ζητάμε την ικανοποίησή τους.

Απαιτεί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των παιδιών των πυρόπληκτων τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

Έκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση αποκατάσταση των σχολικών υποδομών (επισκευές, εποπτικό υλικό, ηλεκτρονική υποδομή κ.ά.). Επιπλέον χρηματοδότηση για κάλυψη των πρώτων αναγκών κάθε πυρόπληκτου μαθητή (τσάντα, τετράδια, γραφική ύλη κ.λπ.).

Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες συμπτύξεις και συγχωνεύσεις στην Εύβοια που ανακοινώθηκαν με αναλγησία μετά τις φωτιές. Να αξιοποιηθούν σχολεία που είχαν κλείσει τα τελευταία χρόνια με στόχο να φοιτήσουν όλα οι μαθητές στα σχολεία του τόπου τους.

Επιπλέον διορισμοί, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες μορφωτικές, ψυχολογικές, κοινωνικές ανάγκες των πυρόπληκτων μαθητών.

Να εξασφαλιστεί πλήρης διατροφή (πρωινό, κολατσιό, γεύμα και βραδινό), σε όλους τους μαθητές, αφού οι οικογένειές τους έχασαν τα πάντα ή μεγάλο μέρος από το βιος τους.

Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται όλες οι αναγκαίες ιατροφαρμακευτικές διαδικασίες πρόληψης και αντιμετώπισης (εμβόλια, πιστοποιητικά για γυμναστική, αντιμετώπιση ιώσεων κ.λπ.) για όλους τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Σύλλογός μας  συμμετέχει στην   πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και της Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ και καλεί και τους άλλους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους μαθητές των πυρόπληκτων τώρα που ξεκινάει η νέα χρονιά.

Στη βάση αυτή, προχωράμε σε συλλογή σχολικών ειδών με στόχο να παραδοθούν πριν αρχίσουν τα μαθήματα.   Καλούμε τους συναδέλφους ανά σχολείο του Συλλόγου μας να συγκεντρώσουν σχολικά είδη και να τα παραδώσουν ως την Παρασκευή 10/9: είτε στα μέλη του Δ.Σ., είτε Τετάρτη 8/9 και Πέμπτη 9/9 και ώρες 18.00-20.00 στο γραφείο του Συλλόγου  (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα , πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης).

Η συγκέντρωση της αλληλεγγύης για τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. της Αττικής θα γίνει το Σάββατο 11/9/2021 στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο ΒΥΡΩΝΑΣ” στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β) από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ.

Αντιπροσωπεία των Εκπαιδευτικών Σωματείων θα παραδώσει τα σχολικά είδη την Κυριακή 12/9/2021 στο «Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον Κόμβο Στροφυλιάς στη Βόρεια Εύβοια.

 Προτεινόμενα είδη είναι: σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, ψαλιδάκια, γόμες, ξύστρες κ.ά.

 Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμβάλλει έμπρακτα στην παραπάνω δράση!

 Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων! Κανένας και καμία μόνη και κυρίως να μη μείνει κανένα πυρόπληκτο παιδί χωρίς τα απαιτούμενα για να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: