26χρονος κρατούμενος νεκρός από οδοντική φλεγμονή! Οι δικοί του δεν έχουν καν τα χρήματα για την κηδεία του

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον επίσημο, δημοσιολόγο κλπ να λέει παχιά, μεγάλα λόγια για την αξία της ανθρώπινης ζωής, μπορείτε να σκεφτείτε την περίπτωση του 26χρονου Μαλτέζου Σώζου που πέθανε στη φυλακή εξαιτίας μιας οδοντικής φλεγμονής…

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον επίσημο, δημοσιολόγο κλπ να λέει παχιά, μεγάλα λόγια για την αξία της ανθρώπινης ζωής, μπορείτε να σκεφτείτε την περίπτωση που θα διαβάσετε παρακάτω.

Ο 26χρονος κρατούμενος Μαλτέζος Σώζος άφησε τις προάλλες την τελευταία του πνοή, εξαιτίας μιας οδοντικής φλεγμονής (!) -που ίσως ούτε σε προηγούμενους αιώνες να μην καταγραφόταν ως αιτία θανάτου.

Ο Μαλτέζος Σώζος βρισκόταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου όπου εξέτιε την ποινή που του είχε επιβληθεί για διάφορες κλοπές. Παρά το επίμονο αίτημά του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για θεραπεία, η μόνη απάντηση της διεύθυνσης ήταν απλώς η μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας, γιατί αυτές του Μαλανδρίνου δε διαθέτουν καν οδοντογιατρό, όπως καταγγέλλουν οι συγκρατούμενοί του.

Δύο μέρες μετά τη μεταγωγή του, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, ενώ υποτίθεται πως μεταφέρθηκε εκεί ακριβώς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του. Και το χειρότερο, σύμφωνα με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι πως οι δικοί του βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και δεν έχουν καν τα χρήματα που απαιτούνται για την κηδεία του Μαλτέζου Σώζου.

Ο σωφρονισμός γίνεται απλός ευφημισμός για ένα σύστημα που λειτουργεί τιμωρητικά, εκδικητικά, και αρνείται να αντιμετωπίσει τους φυλακισμένους σαν ανθρώπους, με στοιχειώδη δικαιώματα.

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Μίλα μου λίγο για την αξία της ανθρώπινης ζωής…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: