24ωρη Απεργία σε επισιτισμό – τουρισμό

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για συλλογικές συμβάσεις κι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, σε έναν κλάδο-γαλέρα, με τεράστια κερδοφορία για τους επιχειρηματίες.

Το αναπτυξιακό σαξές στόρι στο χώρο του τουρισμού (που έχει επονομαστεί και “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας) χτίζεται πάνω σε μεροκάματα πείνας, εξοντωτικά ωράρια, μαύρη εργασία και συνθήκες γαλέρας. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν στον κλάδο του επισιτισμού, όπου χειμώνα-καλοκαίρι, η δουλειά δεν πέφτει ποτέ. Η σημερινή απεργία στο χώρο είναι μια αγωνιστική κινητοποίηση-σταθμός για την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και τα αιτήματα που  διεκδικούν: συλλογικές συμβάσεις, ανθρώπινες συνθήκες, πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, μέτρα για τους ανέργους.

Τις τελευταίες ημέρες, όλα τα σφυριά των εργαζόμενων στον κλάδο βαρούσαν στην ίδια κατεύθυνση: την οργάνωση της σημερινής απεργίας. Έκαναν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε επισιτιστικές αλυσίδες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το «Wyndham Grand Athens», το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, που δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, για να προπαγανδίσουν τη σημερινή απεργιακή μάχη.

Απεργία στον Τουρισμό-Επισιτισμό

Άκρως κατατοπιστικό για τα… “ρεκόρ του τουρισμού” που χτίζονται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, είναι και το απεργιακό σποτάκι που κυκλοφόρησε εν όψει της σημερινής απεργίας: εντατική δουλειά, πενιχροί μισθοί, αυτή είναι η ανάπτυξη η τουριστική…

Χαρακτηριστικό για τις συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας που επικρατούν στον κλάδο, είναι η απόλυση μιας εργαζόμενης σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, επειδή δήλωσε πως θα απεργήσει. Το σωματείο κατήγγειλε άμεσα την απόλυση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ προχωρά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις ξεκινάνε σε λίγη ώρα και πραγματοποιούνται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: