Το απόλυτο χιτ του Πατρινού Καρναβαλιού: Το άρμα “Τσουτσουνοπαίχτες” (ΦΩΤΟ)

Κλείνει στόματα η φετινή καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα, σε όσους φωνασκούσαν περί “φίμωσης” και “λογοκρισίας με εντολή Περισού”.

Κυριακή της Αποκριάς κι όπως λέει και το γνωστό κλισέ, “η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπάει και φέτος” στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι μεταμφιέσεις από το Casa de Papel, που θυμίζουμε είχαν απαγορευτεί πριν λίγους μήνες από το δεξιό δήμαρχο Λεμεσού στην Κύπρο, κυριαρχούν φέτος μεταξύ των καρναβαλιστών.

 

Διάφορες μορφές από τη δημοφιλή σειρά μπορούσε να δει κανείς σήμερα, όχι όμως και το Νάσο Ηλιόπουλο, που κατά τον πρωθυπουργό μας είναι φτυστός ο Προφεσόρ. Ο υποψήφιος του Σύριζα πάντως έχει γίνει και μπλουζάκι στην Ισπανία, αποδεικνύοντας πως ουδείς προφήτης στον τόπο του:

O απόλυτος σταρ μεταξύ των καρναβαλικών αρμάτων πάντως δεν ήταν ούτε ο Προφεσόρ, ούτε η Τόκιο, αλλά οι “Τσουτσουνοπαίχτες”, εμπνευσμένοι προφανώς από την αποστροφή του αγανακτισμένου Κώστα Πελετίδη πριν λίγους μήνες. Το άρμα εικονίζει το δήμαρχο Πάτρας και δημοτική σύμβουλο της παράταξής του, με την ένδειξη “Ο πέρα Περιsos”.

Γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει μια και καλή πόσο έωλες ήταν οι κατηγορίες που προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να στήσουν οι Συριζαίοι με αφορμή τη μη παρέλαση καρναβαλικού άρματος με τον Αμβρόσιο, που στην πραγματικότητα απλά ποτέ δε δηλώθηκε ως συμμετοχή.

Οι στολές των “τσουτσουνοπαιχτών”

Η δημοτική αρχή Πάτρας είναι απόλυτα ανοιχτή και στη σάτιρα και στη σκωπτική διάθεση. Το μόνο που δεν ανέχεται είναι οι “εξωκαρναβλικές” μάσκες που φοράνε οι αντίπαλοί της που κρύβουν τις προθέσεις του πίσω από προσχηματική ανησυχία για την “ελευθερία του λόγου”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: