Σε κρίσιμη κατάσταση ο Βασίλης Δημάκης

Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η ζωή του κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Θα είστε η πρώτη κυβέρνηση που θα έχει νεκρό απεργό πείνας και δίψας. Να σάς χαίρεστε.

«Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σας επιστρέφω τον έπαινο που μου απευθύνατε εγγράφως, διότι, σε συνδυασμό με τις ενέργειες του υπουργείου σας που κατόπιν της απονομής του τον συνόδευσαν, είναι ξεκάθαρα προσχηματικός και με εμπαίζει»

Βασίλης Δημάκης

Δεν πάνε ούτε τέσσερα χρόνια από τότε που πάνω στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού χτίζονταν πολιτικές καριέρες. Δεν πάνε ούτε τέσσερα χρόνια από τότε που οι επισκέψεις στις ελληνικές φυλακές ήταν σχεδόν καθημερινές και οι μεγαλόστομες υποσχέσεις για ένα δικαιότερο σωφρονιστικό σύστημα πολλές. Δεν πάνε πέντε χρόνια από τότε που ο Σταύρος Κοντονής και το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σύριζα, στέκονταν στο πλευρό του Κώστα Σακκά. Είναι ο ίδιος Σταύρος Κοντονής που σήμερα απορρίπτει με μια χυδαία ανακοίνωση το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» γεωεντοπισμού τα μαθήματα στην πανεπιστημιακή σχολή, όπου φοιτά.

Τι άλλαξε άραγε; Μήπως δεν είναι το ίδιο άνθρωπος ο Βασίλης Δημάκης; Μήπως τα ανθρώπινα δικαιώματα λειτουργούν επιλεκτικά, μόνο όταν συμφέρουν, μήπως άλλαξαν οι ίδιοι οι υπερασπιστές τους ή ήταν πάντα ίδιοι;

Το δικαίωμα των κρατουμένων να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, το σχολείο μέσα στη φυλακή, η δυνατότητα επαφής με την κοινωνία, η αίσθηση ότι δεν είσαι μια εγκληματική φύση που δεν αλλάζει, ήταν από τα σημαντικότερα επιτεύγματα, κερδήθηκε με αγώνες και είχε μόνο θετικά αποτελέσματα.

Η εκπαιδευτική άδεια χορηγείται για τη φοίτηση κρατουμένων σε σχολές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εφόσον στην περιοχή φοίτησης λειτουργεί αντίστοιχο προς την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι κατάστημα κράτησης. Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, αποφοίτησε με άριστα από το Γενικό Νυκτερινό Λύκειο Πατρών, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις στην Πάτρα και πέτυχε στο Πανεπιστήμιο, όπου είναι άριστος φοιτητής.

Μετά την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να βρίσκεται κοντά στο Παντειο Πανεπιστήμιο.

Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η ζωή του κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Θα είστε η πρώτη κυβέρνηση που θα έχει νεκρό απεργό πείνας και δίψας. Να σάς χαίρεστε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: