Όλα τα δάχτυλα (δεν) είναι ίσα – Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και οι πολλαπλές σημασίες του πέντε (VIDEO)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στην impromptu εμφάνισή του στην Αντιφασιστική Συναυλία της Κατιούσα μας μαθαίνει τη συμβολική σημασία του 5 και τη σωστή αριθμητική και γεωμετρία των δαχτύλων

Συνήθως στο άκουσμα των εκφράσεων “αυθόρμητη” ή “απρογραμμάτιστη” εμφάνιση καλλιτέχνη σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή εκπομπή προκαλεί δικαιολογημένα αντιδράσεις θυμηδίας από το κοινό.

Έλα όμως που υπάρχουν και τέτοιες, σαν αυτή που μας χάρισε ο αγαπημένος κωμικός stand-up Χριστόφορος Ζαραλίκος, για την παρουσία του οποίου γνωρίζαμε ελάχιστη ώρα πριν από τους θεατές, και τίποτε φυσικά για όσα μας επιφύλασσε επί σκηνής, σε μια σύντομη, αλλά γεμάτη ουσία εμφάνιση, που λειτούργησε ταυτόχρονα και ως “αποφώνηση” πριν το τελευταίο και πιο αγαπημένο όλων μας τραγούδι των Κοινών Θνητών “Του κόσμου οι λαοί”, που, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, θα έδινε όλα του τα κείμενα για να είχε γράψει τους στίχους.

Ο Ζαραλίκος λοιπόν, αφού έκανε μια αναδρομή το πώς σε νεαρή ηλικία τα χάλασε με σόγια και δεν είχε πολλούς φίλες, μοιράστηκε το “απόσταγμα σοφίας του” στη σημερινή του ηλικία, μυώντας μας στα μυστικά του πέντε. Όχι ενός τυχαίου πέντε φυσικά, αλλά εκείνου που απαριθμεί τα δάχτυλα του ενός χεριού. Δάχτυλα, που όπως γλαφυρά απέδειξε ο κωμικός έχουν πολλές δυνάμει λειτουργίες και χρήσεις. Μπορείς να βάλεις και τα πέντε για να ξύνεσαι συνεχώς, μπορεί να χρησμοποιήσεις τα τρία για να σταυροκοπιέσαι μοιρολατρικά μπρος στις δυσκολίες της ζωής. Άλλοι πάλι μένουν στα δύο για scroll up & down σε μια οθόνη, υπάρχει όμως και η επιλογή να ενώσεις και τα πέντε σε γροθιά και να την υψώσεις. Όπως έκαναν και χθες τόσα και τόσα χέρια, όπως μπορεί και πρέπει να κάνουν μυριάδες ακόμα πέρα από συναυλίες, στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις και στους αγώνες που δε σταματούν ποτέ.

Ζαραλίκος

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στην impromptu εμφάνισή του στην Αντιφασιστική Συναυλία της Κατιούσα μας μαθαίνει τη συμβολική σημασία του 5 και τη σωστή αριθμητική και γεωμετρία των δαχτύλων:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Montag, 10. Juni 2019

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: