Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη απαντά με ήθος κι αξιοπρέπεια:”Καταδικάζω τα θλιβερά που συνέβησαν στη φυλακή”

«Καταδικάζω τα θλιβερά που συνέβησαν στη φυλακή. Είμαστε άνθρωποι αξιοπρεπείς και ηθικοί. Αλίμονο αν πάμε να καταντήσουμε μία κοινωνία ζούγκλα. Εμείς θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να παραδοθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να δικαστούν όπως πρέπει και να τιμωρηθούν όπως πρέπει.».

Μετά το περιστατικό της βίαιης επίθεσης που δέχθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο κελί απομόνωσης, στο οποίο κρατείτο ο 19χρονος φερόμενος δράστης για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο πατέρας της μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων απάντησε με ήθος και αξιοπρέπεια:

«Καταδικάζω τα θλιβερά που συνέβησαν στη φυλακή. Είμαστε άνθρωποι αξιοπρεπείς και ηθικοί. Αλίμονο αν πάμε να καταντήσουμε μία κοινωνία ζούγκλα. Εμείς θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να παραδοθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να δικαστούν όπως πρέπει και να τιμωρηθούν όπως πρέπει. Έχουμε μεγαλείο ψυχής όσο δεν φαντάζεστε. Και συμμερίζομαι τον γονέα αυτού του παιδιού και αντιλαμβάνομαι τι τραβάει αυτός ο άνθρωπος βλέποντας να κάνουν αυτά τα πράγματα στο παιδί του».

Είπε επίσης : «ωστόσο θα έπρεπε και οι γονείς αυτών των παιδιών, αφού είχαν δει από μικρή ηλικία ότι παρουσίαζαν μια κάπως επιθετική και αποκλίνουσα συμπεριφορά, να ρωτούσαν κάποιους ειδικούς. Να πήγαιναν τα παιδιά τους σε κάποιους ειδικούς επιστήμονες και ψυχολόγους. Δεν γίνονται εγκληματίες όλα τα παιδιά που παρουσιάζουν επιθετικές συμπεριφορές».

Η στάση και η απάντησή του είναι απάντηση και σε εκείνους που έσπευσαν να χειροκροτήσουν το περιστατικό, αποδίδοντας στα σωφρονιστικά καταστήματα ένα ρόλο που δεν τους ανήκει, αυτόν της απονομής της δικαιοσύνης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: