Η κλουβοκρατορία των αισθήσεων-Σιδερόφρακτο το κέντρο για τη νέα αντιϊμπεριαλιστική πορεία (ΦΩΤΟ)

Δυναμικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με την Αθήνα να θυμίζει αποκλεισμένη πόλη, καθώς παραταγμένες κλούβες φύλασσαν κτίρια ΕΕ και πρεσβειών Γαλλίας-ΗΠΑ-Βρετανίας από δυνάμει “ταραχοποιούς”.

Μετά τη συγκινητική προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να αποτρέψουν πάσει θυσία την κατάρριψη του αγάλματος του Τρούμαν, σειρά πήρε σήμερα η προστασία των πρεσβειών των εμπλεκόμενων στον πόλεμο της Συρίας ιμπεριαλιστών Γαλλίας και Βρετανίας και των γραφείων της ΕΕ από επικίνδυνες μπογιές ή άλλες “καταστροφικές” διαθέσεις του διαμαρτυρόμενου λαού. Οι κλούβες είχαν περιφράξει ασφυκτικά κι είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, με τα γραφεία της ΕΕ πάντως να μην γλιτώνουν τελικά από μερικά αυγά διαδηλωτών.

Κλούβες έξω από τα γραφεία της ΕΕ

Ακόμα κι έξω από την Αμερικανική πρεσβεία όπου οι κλούβες είναι γνώριμο θέαμα, ο αριθμός τους ήταν αυξημένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά το τελευταίο διάστημα. Η αύξηση της καταστολής δεν προκαλεί εντύπωση, είναι εξάλλου το λιγότερο μετά το κύμα βίας και συλλήψεων χθες, αλλά και την τιμωρία φαντάρου που σε παλιότερο αντιπολεμικό συλλαλητήριο είχε τολμήσει να μιλήσει στη συγκέντρωση. Δεν είναι όμως ικανή να κάμψει και τους χιλιάδες που αντιδρούν, για τρίτη φορά μόνο την τελευταία βδομάδα, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα αλλά και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό. Μετά από δυναμικές προσυγκεντρώσεις στα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος, τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα όπου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Αλέκος Περράκης, η μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στην Αμερικανική πρεσβεία.

Πολλαπλασιασμός των κλουβών έξω από την Αμερικανική πρεσβεία

Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Διαδηλωτές έξω από την Αμερικανική πρεσβεία

 

Φωτό συνεργάτη της Κατιούσα και από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: