Επίθεση φασίστα σε εκδότρια εφημερίδας στη Λέσβο – Καταδικάζει η Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν άρεσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πολιτικά” για το σταυρό στο Απελλή σε σεσημασμένο τραμπούκο της Λέσβου, που μπούκαρε στα γραφεία του εντύπου, απειλώντας και βρίζοντας την εκδότρια.

Ένα ακόμα επεισόδιο τραμπουκισμού είχαμε από γνωστό για τις ακραίες του απόψεις επιχειρηματία στην εκδότρια της εφημερίδας “Πολιτικά” της Λέσβου, Βαρβάρα Γκιγκιλίνη. Κρατώντας στο χέρι του το ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με το διαβόητο σταυρό στο Απελλή, ο ακροδεξιός τραμπούκος εισέβαλε στο γραφείο των “Πολιτικών” με χυδαίες βρισιές και απειλές. Ο κύριος αυτός υπήρξε από τους πρωτεργάτες του αντιπροσφυγικού πογκρόμ πέρσι τον Απρίλη και συχνά καταφέρεται κατά όσων λειτουργών του τύπου δε συμμερίζονται τις ρατσιστικές του θέσεις.
Τη συμπαράστασοί τους εξέφρασαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ενώ καταδικαστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν και υποψήφιοι δήμαρχοι και παρατάξεις του νησιού. Ανάμεσά τους και η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκη Τσιριγώτη, που καταδίκασε απερίφραστα τη φασιστική αυτή πράξη:
Τέτοιες  ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολιτική διαφωνία και την αντιπαράθεση. Καταδικάζουμε τις πρακτικές φασίζουσας νοοτροπίας, της παρεμπόδισης της έκφρασης πολύ δε περισσότερο των δημοσιογράφων που ασκούν το επάγγελμά τους
Με πληροφορίες από: politikalesvos.gr
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: