Εκατοντάδες νεοναζί ελεύθεροι στη Γερμανία παρά τα εντάλματα σύλληψης

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των καταζητούμενων, μη συλληφθέντων νεοναζί, η οποία κορυφώθηκε κατά τα έτη 2014 -2016 κι έκτοτε παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα.

Εκατοντάδες αποδεδειγμένα επικίνδυνοι νεοναζί γυρίζουν ανενόχλητοι στη Γερμανία, παρότι εκκρεμούν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, 467 άτομα του ακροδεξιού χώρου αναζητούνται, χωρίς να έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους από τις διωκτικές αρχές.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των καταζητούμενων, μη συλληφθέντων νεοναζί, η οποία κορυφώθηκε κατά τα έτη 2014 -2016 κι έκτοτε παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα. Πέρσι την ίδια χρονιά καταζητούνταν 501 άτομα. Μάλιστα, από τους φετινούς καταζητούμενους, το 25% αναζητούνται για βίαια εγκλήματα.

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως μετά από ερώτηση της “Die Linke” στη γερμανική βουλή. Αξιοπρόσεκτη είναι και η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των Χριστιανοκοινωνιστών, των ακόμα πιο συντηρητικών εταίρων του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Σύμφωνα με αυτή από τους 99 ακροδεξιούς που καταζητούνται για διάπραξη βίας, μόλις δύο βρίσκονται ανάμεσα στη λίστα βίαιων ακροδεξιών παραβατών. Επιπλέον, 29 από τους καταζητούμενους, για τους οποίους εκκρεμούν για πάνω από έξι μήνες εντάλματα, έχουν στο μεταξύ καταφύγει στην Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Τσεχία και την Πολωνία.

Το υπουργείο μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η αποφυγή της σύλληψης να μην «έγινε συνειδητά» (!) από τους καταζητούμενους, αφού κάτι τέτοιο «μπορεί συχνά να εκτιμηθεί βάσιμα μόνο μετά τον εντοπισμό των ατόμων».

Με πληροφορίες από junge welt

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: