Έχει ΚΚΕ στη Λιβύη; Το CNN βλέπει πολιτοφυλακές του κόμματος στο λιβυκό εμφύλιο

Έτσι κι αλλιώς η Λιβύη θα γίνει κόκκινη…

Ένα από τα συμπαρομαρτούντα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης και της συνακόλουθης νέας όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είναι ότι ξαφνικά τα ΜΜΕ ανακάλυψαν την εμφύλια σύγκρουση στη βορειαφρικανική χώρα, ενημερώνοντας μας με κάθε λεπτομέρεια για την αντιπαράθεση του προέδρου Σαράζ, τον οποίο πάντως μέχρι πρότινος είχε κανονικά αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση, με το στρατηγό Χάφταρ.

Εκείνο που δεν ξέραμε, αλλά φρόντισε να μας ενημερώσει το CNN Greece, είναι ότι στη Λιβύη δραστηριοποιούνται “ομάδες πολιτοφυλακής του ΚΚΕ”. Κάτι σαν την ΟΠΛΑ δηλαδή, που αναστήθηκε και σπέρνει εφιάλτες, σύντομα ξανά και στη γειτονιά σας. Δυστυχώς δεν ανέλαβε εγκαίρως ο επιμελητής να το διορθώσει, για να καθησυχαστούν έγκαιρα οι φιλήσυχοι αναγνώστες της σελίδας ότι δε ζούμε σε νέα “εαμοκρατία”. Μπορεί βέβαια το ΚΚΕ να είναι κάποιου είδους αρκτικόλεξο, πιθανότερο μοιάζει εκ πρώτης όψης τουλάχιστον να είναι απλά ένα λάθος πληκτρολόγησης της “Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας”, που αναφέρεται επανειλημμένα ως “ΚΕΕ” στο κείμενο.

 

Σε κάθε περίπτωση, έτσι κι αλλιώς η Λιβύη θα γίνει κόκκινη. Ή μάλλον είναι ήδη κόκκινη από θάνατο, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που έσπειραν και συνεχίζουν να σπέρνουν το χάος στη χώρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: