Βαφτίζουν πατριώτες και “εθνικούς ήρωες” τους δωσίλογους συνεργάτες των κατακτητών – Με αφορμή την εκδήλωση στον Κούκο

Ο Κισα – Μπατζακ είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στους ναζί από την αρχή της κατοχής, υπηρετώντας τους με θαυμασμό και δέος. Αυτόν και τη λεγόμενη μάχη του Κούκου τίμησαν χτες ακροδεξιές και λοιπές οργανώσεις και αρκετοί ψηφοθήρες πολιτευτές της Ν.Δ που προσβλέπουν στην λεγομένη ακροδεξιά δεξαμενή ψήφων.

Η κατασκευασμένη ιστορία έχει μέσα στοιχεία διαστρέβλωσης και κατά επέκταση συκοφαντίας.

Η στηλίτευση της ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ουσιαστικά εξέφραζε τον ανυπότακτο οργανωμένο λαό (1,5 εκ. μέλη σε διάφορες οργανώσεις του ΕΑΜ) απέναντι στην τριπλή κατοχή της χώρας μας από τους ναζί Γερμανούς και φασίστες Βούλγαρους, Ιταλούς, γίνεται από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που θεωρούν το λαό λάφυρό τους, που πρέπει να ζει με υποταγή και συμβιβασμό και μόνο να τους υπηρετεί.

Είναι εκείνες οι δυνάμεις (αστική τάξη, αστικά κόμματα) που λούφαξαν, απέδρασαν από την χώρα όταν αυτή σκλαβώθηκε, καταχτήθηκε, από τις ορδές των ναζί της Βερμαχτ, και όσοι έμειναν, συνεργαστήκαν ανοιχτά μαζί τους, τυραννώντας τον Ελληνικό λαό που έζησε χρόνια πείνας, εξαθλίωσης, φόβου, τρομοκρατίας, από την τριπλή κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η μόνη δύναμη που αντέδρασε άμεσα στην κατοχή της χώρας και κάλεσε σε οργανωμένη λαϊκή αντίσταση για την απελευθέρωση της, ήταν το ΕΑΜ και η ψυχή του, το ΚΚΕ.

Κάλεσμα που έκανε από τα μπουντρούμια και τις φυλακές, αφού η δικτατορία του Μεταξά με την κρατική βία και καταστολή είχε υπονομεύσει τη δράση του ΚΚΕ, όπου μετέπειτα τους παρέδωσε στους ναζί κατακτητές, αφού πρώτα οι κομμουνιστές ζήτησαν από τον Μεταξά να αφεθούν ελεύθεροι, και να πάνε στο μέτωπο της Αλβανίας να πολεμήσουν τον φασίστα Ιταλό εισβολέα, κάτι που δεν τους επετράπη.

Το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, πήρε την μεγάλη ευθύνη και έσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού μας, που σήκωσε το κεφάλι και οργάνωσε την μεγάλη Εθνική αντίσταση ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ.  Ανέδειξε το μεγαλείο του οργανωμένου λαού που όταν έχει σχέδιο και δικά του εργαλεία μπορεί να μεγαλουργήσει και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Αυτό είναι που φόβισε τις δυνάμεις της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, βλέποντας αυτό το νέο έπος της λαϊκής αντίστασης, όχι μόνο να παίρνει σάρκα και οστά, αλλά να συνεπαίρνει μαζικά τον λαό, διώχνοντας από επάνω του τον φόβο και την μιζέρια.  Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις από την ασφάλεια της Αιγύπτου ήδη μελετούσαν και σχεδίαζαν μαζί με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές πώς θα το υπονόμευαν ύπουλα.

Σε αυτές τις συνθήκες καταξιώθηκε το ΚΚΕ στα μάτια του λαού, όπου τα στελέχη και τα μέλη του ήταν η καρδιά, ο νους και ψυχή της Εθνικής αντίστασης, χωρίς να παραμερίζουμε και μικρότερες πολιτικές δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής και μικροαστικής προέλευσης όπως το Αγροτικό κόμμα, το Σοσιαλιστικό κόμμα και η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας, πολιτικές δυνάμεις που συμφώνησαν σε επίπεδο αρχηγών, υπέγραψαν και συγκρότησαν το ΕΑΜ.

Το αντίβαρο που χρηματοδοτήθηκε και οργανώθηκε από τους Άγγλους ενάντια στο ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ, ήταν κυρίως η οργάνωση του ΕΔΕΣ με επικεφαλή τον Ναπολέοντα Ζέρβα. Ενθουσιασμένος από τις χιλιάδες λίρες που του έδιναν, έγινε ο προπομπός για να ευοδωθούν οι σχεδιασμοί των αστών και Άγγλων ιμπεριαλιστών, για να αποκοπεί η επιρροή του ΕΑΜ, του ΚΚΕ, που έδιναν καθημερινά την ζωή τους ανιδιοτελώς, στελέχη και μελή του, για την ελευθερία της πατρίδας από τους κατακτητές.

Έβλεπαν κυρίως μετά από την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές, πως θα αναχαίτιζαν την πολιτική του ΚΚΕ, πως θα απόκοβαν ανορθόδοξα την επιρροή και τους δεσμούς του με τον λαό, που ήταν δεσμοί θυσιών και αίματος, για ένα αύριο που ο λαός θα κάνει κουμάντο και θα ζει ειρηνικά και ευτυχισμένος, απολαμβάνοντας τους καρπούς του μόχθου και του ιδρώτα του. Σε αυτή την κατεύθυνση καλλιέργησαν τον αντικομουνισμό και στα χρόνια της Κατοχής.

Με ασύστολα ψέματα, συκοφαντίες και όχημα την “πτωματολογία”, κατηγορούσαν το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, για εκτεταμένη βία σε όποιον δεν πίστευε στην πολιτική και ιδεολογία του ή όποιον δεν τους ακολουθούσε.  Επίσης το κατηγορούσαν περί ξενοκίνητου κόμματος, προδοτικού, που δρα αντεθνικά, που θέλει να αποκόψει την Μακεδονία, που δρα σας δορυφόρος της Μόσχας κ. α. Ουσιαστικά ετοίμαζαν το πολιτικοιδεολογικό περιτύλιγμα και να γίνει αποδεκτό αυτό σε λαϊκές τάξεις, κυρίως σε ανώριμες πολιτικά κοινωνικές ομάδες, προβοκάροντας, λοιδορώντας το ΚΚΕ, αφού δεν είχαν το ηθικά ανάστημα να το αντιμετωπίσουν στα ίσα, με καθαρές κουβέντες στην βάση της πολιτικής.

Σε αυτή την βάση συγκρότησαν και έδρασαν οι δοσιλογικές οργανώσεις, τα τάγματα ασφάλειας, οι λεγόμενοι Γερμανοτσολιάδες, αυτοί που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές και είναι καταδικασμένοι στην μνήμη του λαού μας ως προδότες, ως καταδότες.

Είναι αυτοί που ξέπλυνε και αθώωσε η δήθεν κυβέρνηση της “εθνικής” ενότητας με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Στηρίχτηκαν σε αυτούς, για να προχωρήσουν όλοι οι ύπουλοι και σκοτεινοί σχεδιασμοί για την εξόντωση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΚΚΕ, για το αιματοκύλισμα του Ελληνικού λαού, όπως και έγινε.

Τέτοια ομάδα διοικούσε ο Κισα – Μπατζακ στον Κούκο, αγαπητός στους Γερμανούς ναζί, τους οποίους υπηρέτησε με θαυμασμό και δέος.  Γερμανοντυμένος αυτός και οι άνδρες του εκπαιδευτήκαν με ευθύνη του υπολοχαγού Φραντς Κράουτσμπέργκερ.

Ο Κισα – Μπατζακ είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στους ναζί από την αρχή της κατοχής, αφού η σχέση του με τσιφλικάδες, μαυραγορίτες και κάθε παράσιτο της οικονομίας που εκθείαζε τον ναζισμό είχε σχέσεις και τους υπηρετούσε.

Αυτόν και την λεγόμενη μάχη του Κούκου τίμησαν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο χωριό Κούκο ακροδεξιές και λοιπές οργανώσεις και αρκετοί ψηφοθήρες πολιτευτές της Ν.Δ που προσβλέπουν στην λεγομένη ακροδεξιά δεξαμενή ψήφων. Φαρισαϊσμός και υποκρισία από ανθρώπους που οι ιδιοτελείς σκοποί και φιλοδοξίες τους είναι πάνω από όλα.

Όσο και αν προσπαθούν να βαφτίσουν “πατριώτες” και “εθνικούς ήρωες” τους συνεργάτες των κατακτητών, αναπαράγοντας άμεσα ή έμμεσα την άθλια προπαγάνδα, που στις μέρες μας παίρνει και επιστημονικοφανή χαρακτήρα, περί αντεθνικού και προδοτικού ΚΚΕ, θα πέσουν στο κενό.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουν να αθωώσουν τον δοσιλογισμό και την φιλοιμπεριαλιστική πολιτικπου έδωσε ξανά ώθηση στις δυνάμεις της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, οι οποίες ξαναπήραν τα ηνία της χώρας μετά την απελευθέρωσή της από το λαό της, και σαν νέοι δυνάστες έκατσαν στο σβέρκο του λαού, που τον καταδίκασαν να ζει στη φτώχεια και την μιζέρια.

Ο λαός πρέπει να αντλήσει διδάγματα και ουσιαστικά συμπεράσματα από την πραγματική ιστορία που αποκρύβουν επιμελώς κυρίως σε νέους ανθρώπους.  Η παραίτηση, η αποστασιοποίηση, η απάθεια και η αδράνεια δεν είναι λύση. Λύση δεν είναι και η ανάθεση και μάλιστα σε πολιτικούς αντιπρόσωπους, που υμνούν ανθρώπους που συνεργάστηκαν ανοιχτά με κατακτητές εις βάρος του λαού.

Ο ίδιος ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του, με οργάνωση, ταξική συσπείρωση, κοινωνική συμμαχία, να περάσει στην δράση, σε έναν αγώνα, που αυτή την φορά θα τον φτάσει στο τέλος. Όπου το επιστέγασμα αυτής της πάλης θα είναι η εργατική -λαϊκή εξουσία, όπου ο λαός θα γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, χωρίς εκμεταλλευτές, δυνάστες και σφετεριστές του κοινωνικού πλούτου, του μόχθου και ιδρώτα του λαού.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: