«Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»: Κυκλοφορεί σε DVD με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» το ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ

Με ένα DVD που περιέχει το ντοκιμαντέρ Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε θα κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», στις 9-10 Ιούνη.

Με ένα DVD που περιέχει το ιστορικό ντοκιμαντέρ Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε θα κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», στις 9-10 Ιούνη.

Το ντοκιμαντέρ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, σε παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά το επιτυχημένο του ταξίδι στις κινηματογραφικές αίθουσες, κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη» με στόχο την κατάθεση ντοκουμέντων από την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, ντοκουμέντων – ισχυρών και ικανών να ενισχύσουν παραπέρα ειδικά το ιδεολογικό οπλοστάσιο της νέας γενιάς στις σκληρές ταξικές αναμετρήσεις που βρίσκονται ακόμα μπροστά.

«Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»: Κυκλοφορεί σε DVD με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» το ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ

«Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»: Κυκλοφορεί σε DVD με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» (9-10 Ιούνη) το ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ

Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο με πρωτότυπο υλικό από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ, ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, αλλά και νεότερο υλικό και πλάνα σύγχρονα από τους χώρους δράσης του ΔΣΕ που δένουν με σύγχρονα πλάνα από τα βουνά και τις άλλες περιοχές που απλώθηκε η δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η σκηνοθετική ομάδα, με τη  σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Σταματόπουλου, δούλεψε με αρχεία αντλήθηκαν κατά κύριο λόγο από το ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ αλλά και κρατικά αρχεία της ΕΡΤ και του Πολεμικού Μουσείου, ενώ έκανε και γυρίσματα στα ίδια τα βουνά όπου ανέπτυξε τη δράση του ο ΔΣΕ.

Στη 1 ώρα και 45 λεπτά της προβολής περνούν από την οθόνη οι σημαντικότερες στιγμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ. Ένας φόρος τιμής στους νεκρούς, σε όσους έπεσαν στα χαρακώματα με το όπλο στο χέρι, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις φυλακές και εξορίες.

Δείτε το trailer:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: