Στιγμιότυπα από την εκδήλωση τιμής στην ηρωική δασκάλα-μαχήτρια του ΔΣΕ, Βαγγελίτσα Κουσιάντζα

Στο πλαίσιό της έγιναν και τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας, παρά την αρχική άρνηση της δημοτικής αρχής να υποδείξει χώρο για την τοποθέτησή της.

Στιγμιότυπα από τη σημερινή εκδήλωση τιμής στην ηρωική δασκάλα-μαχήτρια του ΔΣΕ, Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, που γλίτωσε από το φονικό πέρασμα της Νιάλας, με τις τρομερές καιρικές συνθήκες, αλλά τη συνέλαβαν και την εκτέλεσαν οι δυνάμεις του “εθνικού στρατού”.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα για τον ηρωισμό των κομμουνιστών και των λαϊκών ανθρώπων, που τότε ήταν φυσικός σαν την ανάσα, και ο Βασίλης Φυτσιλής, συμπολεμιστής της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, για την οποία έγραψε και ένα βιβλίο, που φέρει για τίτλο το όνομά της. Παράλληλα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας του κόμματος στη μνήμη της ηρωίδας, παρά την αρχική άρνηση της αντιδραστικής δημοτικής αρχής να υποδείξει χώρο για την τοποθέτησή της.

Ευχαριστούμε πολύ το σύντροφο που μας έστειλε το υλικό και προσθέτουμε δύο ακόμα φωτογραφίες από το πόρταλ του 902.

Διαβάστε εδώ το συγκινητικό γράμμα της Β. Κουσιάντζα που έγραψε στους δικούς της, από το θάλαμο των μελλοθάνατων, όπως καταγράφεται στο σχετικό βιβλίο του Βασ. Φυτσιλή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: