ΣΦΕΑ: Στη Σώτη Τριανταφύλλου θα δώσει απάντηση η νεολαία

Εκείνο που την ενοχλεί, άσχετα αν προσπαθεί να το κρύψει, είναι το γεγονός πως μετά από 46 χρόνια, η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 παραμένει ζωντανή και επιδρά στην διαμόρφωση της συνείδησης των νέων.

«Η Σώτη με το αριστερό παρελθόν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο μέσο, για να εξυμνήσει τους φιλήσυχους κυρ-Παντελήδες, το δόγμα “νόμος και τάξη”, την καταστολή και τον αυταρχισμό. Όλες τις αρετές ενός ευνομούμενου κράτους -εκτός πια κι αν μιλάμε για τίποτα Μαδούρους και άλλες “στυγνές δικτατορίες”» έγραψε η Κατιούσα, για την απαράδεκτη τοποθέτηση της συγγραφέα Σώτης Τριανταφύλλου, που ζήτησε απερίφραστα να καταργηθεί η αργία της 17 Νοέμβρη, για… να μη μπερδεύονται τα παιδιά στο σχολείο το Πολυτεχνείο με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Απάντηση στη συγγραφέα δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967 – 1974) – ΣΦΕΑ:

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπάθησαν μέχρι σήμερα να υποβαθμίσουν το νόημα του πολυτεχνείου, να καταργήσουν την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και να μειώσουν την επίδραση που έχει η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στη διαμόρφωση της συνείδησης των σημερινών νέων.

Σε αυτούς συγκαταλέγεται και η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, που με δηλώσεις της, ζητά την κατάργηση της αργίας στις 17 Νοέμβρη, δήθεν, ως μέσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Εξάρχεια από τη δράση των αναλφάβητων μπαχαλάκηδων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Υποστήριξε ακόμα πως «η πρότασή της δεν αποσκοπεί στην υποβάθμιση του ιστορικού γεγονότος και της αντιδικτατορικής δράσης των εξεγερθέντων, αλλά στο «να τερματιστεί η εκμετάλλευση του Πολυτεχνείου από στοιχεία που παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια».

Γνωρίζει  καλά, πως η πρότασή της, δεν έχει να κάνει με την βελτίωση της κατάστασης στα Εξάρχεια, ούτε με την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, όπως ισχυρίζεται. Εκείνο που την ενοχλεί, άσχετα αν προσπαθεί να το κρύψει, είναι το γεγονός πως μετά από 46 χρόνια, η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 παραμένει ζωντανή και επιδρά στην διαμόρφωση της συνείδησης των νέων. Την ενοχλεί πως στα σχολεία γίνονται εκδηλώσεις για το πολυτεχνείο. Την ενοχλεί που οι εργαζόμενοι και η νεολαία, κινητοποιούνται, εμπνεόμενοι από εκείνον τον αγώνα. Και ζητά, επί της ουσίας, την κατάργηση κάθε εκδήλωσης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

  Είμαστε βέβαιοι, πως απάντηση στις δηλώσεις αυτές, θα δώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν και φέτος για τον γιορτασμό της 46ης επετείου από την εξέγερση του Νοέμβρη του 73.

Σε αυτούς τους αγώνες θα πρωτοστατήσει και φέτος ο Σύνδεσμός μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: