ΣΦΕΑ: Δεν ξεχνάμε τον γύψο της χούντας, είμαστε έτοιμοι για όσα μας ετοιμάζουν στο μέλλον

Τιμή στα θύματα της χούντας, σε όσους αντιστάθηκαν και πάλεψαν για την ανατροπή της, σε όσους φυλακίσθηκαν ή εξορίστηκαν για την αντιδικτατορική τους δράση.

Σήμερα το πρωί της 21ης Απριλίου 2020, 53η επέτειο επιβολής της 7χρονης στρατιωτικής δικτατορίας, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του “ΣΦΕΑ 1957-1974” αποτελούμενη από τους Σπύρο Χαλβατζή, Δώρα Καλλιπολίτη, Νίκο Τριανταφύλλου, Στέργιο Βασιλείου & Κώστα Μανταίο, κατάθεσε στεφάνι, στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στον τόπο κράτησης και βασανισμού εκατοντάδων αγωνιστών, στην περίοδο της δικτατορίας.

Τιμή στα θύματα της χούντας, σε όσους αντιστάθηκαν και πάλεψαν για την ανατροπή της, σε όσους φυλακίσθηκαν ή εξορίστηκαν για την αντιδικτατορική τους δράση.

Δεν ξεχνάμε την εφτάχρονη στυγνή στρατιωτική δικτατορία, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, εκτοπίσεις, τα βασανιστήρια.

Δεν ξεχνάμε το «γύψο» των δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν ξεχνάμε την προδοσία της Κύπρου από τους εθνοκάπηλους δικτάτορες.

Μετά την κατάθεση του στεφανιού, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΑ Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε:

Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας προετοιμάζουν.

Τιμούμε σήμερα όλους όσους πιάστηκαν την 1η μέρα, πριν από 53 χρόνια το 1967 στις 21 τ’ Απρίλη, και εξορίστηκαν στη Γυάρο, αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι διώχθηκαν, συνελήφθηκαν, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν, βασανίστηκαν αργότερα και τις εκατοντάδες, τις χιλιάδες αγωνιστές που πέρασαν από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και από όλους τους τόπους βασανιστηρίων.

Στις σημερινές συνθήκες, στις συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού, στις συνθήκες όπου “βασανίζονται” εργάτες, εργαζόμενοι με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις (σήμερα), τιμούμε όλους αυτούς που στέκονται όρθιοι. Είμαστε σίγουροι ότι, όπως τότε έτσι και σήμερα, θα μείνουν όρθιοι οι εργαζόμενοι, όρθιοι αγωνιστές, για όλα όσα μας προετοιμάζουν για το αύριο. Να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε.

Στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: