Καταστρέφουν και βρωμίζουν ό,τι τους θυμίζει την ήττα τους – Θρασύδειλα φασιστοειδή βανδάλισαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Αγορέλιτσα (Χώρα Μεσσηνίας)

Στη θέση αυτή, τον Ιούλη του 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν αιφνίδια επίθεση ενάντια σε γερμανική φάλαγγα. Στη φάλαγγα συμμετείχαν και δυνάμεις ταγματασφαλιτών. Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν η συντριβή των ναζιστικών στρατευμάτων.

«Οι απόγονοί των ναζί σήμερα προσπαθούν να καταστρέψουν και να βρωμίσουν τα μνημεία του αγώνα. Δεν ανέχονται να βλέπουν ότι τους θυμίζει την ήττα τους. Μια ήττα που ήταν αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, του οργανωμένου λαού μέσα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που αιμοδότης και καθοδηγητής ήταν το ΚΚΕ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τα θρασύδειλα φασιστοειδή που δρώντας όπως πάντα στο σκοτάδι βρώμισαν με τα σιχαμερά σύμβολα των ναζί το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη θέση Αγορέλιτσα, στη Χώρα Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σημειώνονται τα εξής:

“Θρασύδειλα φασιστοειδή λέρωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην θέση Αγορέλιτσα, στην Χώρα Μεσσηνίας. Στη θέση αυτή, τον Ιούλη του 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν αιφνίδια επίθεση ενάντια σε γερμανική φάλαγγα. Στη φάλαγγα συμμετείχαν και δυνάμεις ταγματασφαλιτών. Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν η συντριβή των ναζιστικών στρατευμάτων.

Οι απόγονοί των ναζί σήμερα προσπαθούν να καταστρέψουν και να βρωμίσουν τα μνημεία του αγώνα. Δεν ανέχονται να βλέπουν ότι τους θυμίζει την ήττα τους. Μια ήττα που ήταν αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, του οργανωμένου λαού μέσα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που αιμοδότης και καθοδηγητής ήταν το ΚΚΕ. Γι’ αυτό μέσα στην νύχτα χάραξαν πάνω στο μνημείο ναζιστικά σύμβολα (αγκυλωτό σταυρό και το σήμα των Ες-Ες).

Καλούμε τον λαό της περιοχής να καταδικάσει τις συγκεκριμένες ενέργειες, να απομονώσει αυτές τις περιθωριακές φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες.

Να κάνει δική του υπόθεση την προστασία της ένδοξης ιστορίας του τόπου του και το μνημείο του”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: