Ενωμένοι είμαστε αήττητοι – Οι Έλληνες της Τασκένδης τίμησαν την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

Οι απόγονοι των ανταρτών του ΔΣΕ που έζησαν ως πολιτικοί πρόσφυγες στην ΕΣΣΔ, πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, τραγουδώντας “Βροντάει ο Όλυμπος και πάλι” και τιμώντας τη μνήμη των παλιών αγωνιστών.

“Ενωμένοι είμαστε αήττητοι”! Αυτό ήταν το σύνθημα της λαϊκής παρέλασης με την οποία τίμησαν στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν την 74η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών ενάντια στο φασισμό. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης την πήραν οι απόγονοι των Ελλήνων ανταρτών του ΔΣΕ, που έζησαν ως πολιτικοί πρόσφυγες στη Σοβιετική Ένωση και τη ΣΔ του Ουζμπεκιστάν. Κι αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές της πόλης ακύρωσαν την τελευταία στιγμή την πραγματοποίησή της στους δρόμους της πόλης.

Η παρέλαση έγινε όμως κανονικά στο μνημείο των “Αδελφικών Τάφων” -που ήταν νοσοκομείο στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Με το κόκκινο λάβαρο να προπορεύεται, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν ως το μνημείο, τραγουδώντας εμβατήρια και συνθήματα. Ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγαν στην κεντρική πλατεία -κάποτε Πλατεία Λένιν- έχοντας στο στόμα το τραγούδι του ΔΣΕ “Βροντάει ο Όλυμπος και πάλι…” και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, η οποία παραμένει άσβεστη και μένει πάντα ζωντανή μέσα από τους δικούς μας αγώνες.

Με πληροφορίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: