«Αγωνιζόμαστε – πάντα μαζί και στο πλευρό του ηρωικού ΚΚΕ» – Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μπροστά στο 15 Συνέδριό της

Με την συμμετοχή περίπου 400 εκλεγμένων αντιπροσώπων, θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Νοέμβρη, στον κινηματογράφο STUDIO, το 15ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Το 15ο Συνέδριό της θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοέμβρη, στον κινηματογράφο STUDIO, με την συμμετοχή περίπου 400 εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Στο διήμερο του Συνεδρίου θα γίνουν ο απολογισμός δράσης από την απερχόμενη Κεντρική Διοίκηση, ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα, καθώς και εκλογή νέων οργάνων και της Κεντρικής Διοίκησης για την επόμενη τριετία.

Από το περιοδικό “Εθνική Αντίσταση” της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από την Εγκύκλιο της Οργάνωσης για το 15ο Συνέδριο:

(…)Ζούμε ήδη στην εποχή όπου η γενιά της Αντίστασης και του ΔΣΕ έχει «αποχωρήσει» ηλικιακά και η συνέχιση του αγώνα των συναγωνιστών μας βαρύνει τους νεότερους ηλικιακά, τους φίλους και απογόνους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Εμείς θα συμμετέχουμε στις συνελεύσεις και στην εκλογή των οργάνων της ένωσης μας θα οργανώσουμε τη δράση για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προβολή των ιδανικών και των οραμάτων της Αντίστασης και του ΔΣΕ μαζί φυσικά με το τιμημένο ΚΚΕ – οργάνωση, ψυχή και αιμοδότη της Αντίστασης – που συνεχίζει και σήμερα να αγωνίζεται στις σύγχρονες συνθήκες για την υλοποίηση των στόχων εκείνου του ηρωικού αγώνα.

Γι’ αυτό και οφείλουμε, σε απόλυτη συνεργασία με τις κατά τόπους οργανώσεις του Κόμματος, να κινητοποιήσουμε, προτείνουμε και εκλέξουμε τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες για συμμετοχή και δράση με βάση τις ικανότητες τους, τη διάθεση για αγώνα ώστε να προβάλλουμε τα ιδανικά και τα οράματα για τα οποία πάλεψαν οι πατεράδες και οι μάνες μας και οι παππούδες μας. Για να τιμήσουμε τους ίδιους και τους αγώνες τους.

(…) Σήμερα αγωνιζόμαστε – πάντα μαζί και στο πλευρό του ηρωικού ΚΚΕ αλλά και του εργατικού, λαϊκού κινήματος: αντιπαλεύοντας τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για όλα τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικροπαραγωγών της πόλης και του χωριού, διεκδικώντας ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Οργανώνοντας την αντεπίθεση για τα ιδανικά και τα οράματα που πάλεψε η γενιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Τιμούμε και συνεχίζουμε τους κοινωνικοταξικούς αγώνες του λαού μας στην κατεύθυνση αυτή.

Παλεύουμε μαζί με το ταξικό εργατικό -λαϊκό κίνημα ενάντια σε ΝΑΤΟ -ΗΠΑ -ΕΕ, να φύγουν οι ξένες βάσεις και καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

Ειδικότερα:

Επιδίωξη μας να είναι η καλύτερη λειτουργία των παραρτημάτων, η ανανέωση των δυνάμεων στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣ, με εγγραφές νέων μελών στα παραρτήματα από τους απογόνους και τις οικογένειές των αντιστασιακών και των αγωνιστών του ΔΣΕ, των Πολιτικών Προσφύγων. Η ανάδειξη νέων στελεχών. Ανάπτυξη δράσης στις οικογένειες τους.

Να δούμε επίσης ζητήματα περιεχομένου δράσης που πρέπει να συζητηθούν όπως:

Η συνεχής και όσο γίνεται ολοκληρωμένη δράση για τη διάδοση της Ιστορίας της περιόδου 1940-1950 με εξασφάλιση της ικανότητας να ανταποκρινόμαστε στην οξύτατη διαπάλη με την αστική και οπορτουνιστική ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση στην Ιστορία, στην αντιπαράθεση με τη δράση των αστικών -ιμπεριαλιστικών και οπορτουνιστικών επιτελείων διαστρέβλωσης της Ιστορίας. Για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Υπεράσπιση της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών κρατών. Ζητήματα διαπάλης για την Αντιφασιστική νίκη των λαών. Δουλειά με τις εκδόσεις που έχουμε για τη συγκεκριμένη περίοδο, Ιταλοελληνικός πόλεμος, Δεκέμβρης ’44, οι εκδόσεις για το ΔΣΕ κλπ., και βεβαίως με το Δοκίμιο Ιστορίας.

Η ανάδειξη του πρωτοπόρου καθοδηγητικού ρόλου του ΚΚΕ μέσα από την Ιστορία, του ηρωικού αγωνιστικού στοιχείου, της πείρας, των επεξεργασιών σχετικά με το σοσιαλισμό αλλά και τη στρατηγική του ΚΚΕ. Αξιοποίηση ιστορικού υλικού, των Κομματικών εκδόσεων, ιστορικού υλικού από το αρχείο.

Η ανάδειξη των αξιών του αγώνα της συμβολής τους στη διαπαιδαγώγηση και στη διαμόρφωση της συνείδησης ώστε να συσπειρώνονται δυνάμεις στο ΚΚΕ, να συμμετέχουν στην πάλη. Ιδιαίτερη φροντίδα γι’ αυτές τις αξίες χρειάζεται και μπορεί να αναπτυχθεί για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς με κοινές δράσεις με την ΚΝΕ.

Δράση σε όλη την κλίμακα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με αντιπολεμικό -αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Ιδιαίτερη φροντίδα για δράση αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική, αντιΝΑΤΟική, σε γεωγραφικές περιοχές που αναπτύσσονται βάσεις του θανάτου, όπως Κρήτη, Άραξος, Ανδραβίδα, Άκτιο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλος, στα νησιά του Αιγαίου, κλπ.

Χρειάζεται να δούμε διάφορους δημιουργικούς τρόπους και μορφές οργάνωσης ιστορικών εκδηλώσεων με επιδίωξη την ακόμη πιο ολοκληρωμένη ανάδειξη της ιστορίας 1940-1950. Ιστορικοί περίπατοι, άλλες μορφές με εκθέσεις ιστορικού υλικού, ανάδειξη σημείων, τόπων, ιστορικής σημασίας με αφορμή γεγονότα στη 10ετία 40-50. Επίσης, όπου υπάρχουν γραφεία να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να λειτουργούν με μορφή ιστορικών μουσείων.

Ένας σημαντικός τομέας είναι η δραστηριότητα που προκύπτει μέσα από τη συμμετοχή της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων FIR. Με δεδομένο ότι την πλειοψηφία έχουν σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις ενώ επιρροή ασκεί η Ντε Λίνκε της Γερμανίας, χρειάζεται να επεξεργαστούμε εμείς το περιεχόμενο των παρεμβάσεών μας στις Οργανώσεις μέλη της FIR και στο επερχόμενο συνέδριό της.

Παλεύουμε για το σοσιαλισμό κομμουνισμό, για ένα καλύτερο αύριο και ένα ευτυχισμένο μέλλον για τα παιδιά μας και για όλο τον κόσμο, γιατί είμαστε διεθνιστές μ’ αυτούς τους στόχους πρέπει να οργανώσουμε τη δράση μας και τις συνελεύσεις και το Συνέδριο μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: