15 Οκτώβρη 1946: Χέρμαν Γκέρινγκ – Το ναζιστικό κτήνος νεκρό

“Γίγας στους γίγαντες ο Δημητρόφ
βράχος γρανίτης στέκει εμπρός
τους δικαστές μαστιγώνει σκληρά
τους Γκέρινγκ, Χίτλερ, ποδοπατά…”

“Γίγας στους γίγαντες ο Δημητρόφ
βράχος γρανίτης στέκει εμπρός
τους δικαστές μαστιγώνει σκληρά
τους Γκέρινγκ, Χίτλερ, ποδοπατά…”

Οι στίχοι του αντάρτικου τραγουδιού «Μαύρα κοράκια» αναφέρονται στην ιστορική δίκη της Λειψίας, που ξεκίνησε στις 21 του Σεπτέμβρη 1933. Η δίκη γινόταν για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ (γερμανικό Κοινοβούλιο), που είχε γίνει στις 27 του Φλεβάρη της ίδιας χρονιάς, και στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρισκόταν ο Γκεόργκι Δημητρόφ, ηγετικό στέλεχος του Βουλγαρικού ΚΚ και της Κομμουνιστικής Διεθνούς, οι Βούλγαροι κομμουνιστές Μπλάγκοϊ Ποπόφ και Βασίλι Τάνεφ και ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Γερμανικού ΚΚ στο Ράιχσταγκ Ερνστ Τόργκλερ. Να σημειωθεί επίσης ότι από τις 3 του Μάρτη οι ναζί είχαν συλλάβει με την ίδια κατηγορία και κρατούσαν φυλακισμένο τον ηγέτη του ΚΚ Ερνστ Τέλμαν.

Χίτλερ και Γκέρινγκ τις μέρες της παντοδυναμίας τους

Κύριος οργανωτής της προβοκάτσιας ήταν ο Χέρμαν Γκέρινγκ, νούμερο δύο του ναζιστικού κόμματος, στρατάρχης της αεροπορίας, κλέφτης πολύτιμων έργων τέχνης, που ξεχώριζε για τη μεγαλομανία του και τον αέρα επίδειξης που απέπνεαν οι δημόσιες εμφανίσεις του.

Χίτλερ και Γκέρινγκ σε στιγμές έξαρσης της μεγαλομανίας τους. Ο Γκέρινγκ μεταξύ άλλων ήταν και μανιώδης «συλλέκτης» έργων τέχνης, που οι ναζί λεηλατούσαν κατά συρροή από τα μουσεία των κατεχόμενων χωρών της Ευρώπης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δίπλα στους κομμουνιστές ηγέτες, οι ναζί είχαν καθίσει τον Μαρίνους Βαν ντερ Λούμπε, τον υποτακτικό του Γκέρινγκ που με το χέρι του έβαλε φωτιά και κατέκαψε το Ράιχσταγκ, για να κάνει πιστευτή τη σκευωρία στα μάτια της κοινής γνώμης.

«Γίγας στους γίγαντες ο Δημητρόφ/ βράχος γρανίτης στέκει εμπρός/ τους δικαστές μαστιγώνει σκληρά/ τους Γκέρινγκ, Χίτλερ, ποδοπατά». Ο Γκέρινγκ «μπροστά» στον Δημητρόφ εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι (μνημειώδης παρέμεινε η απολογία του Γκεόργκι Δημητρόφ) και συνέτριψαν τους σκευωρούς και το φασισμό. Η σκευωρία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, ο Δημητρόφ αθωώθηκε, ο προβοκάτορας Βαν ντεν Λούμπε οδηγήθηκε στο απόσπασμα και λυσσασμένος ο Γκέρινγκ  μέσα στο δικαστήριο απείλησε τον Δημητρόφ: «Και αν ξεφύγεις από εδώ μέσα, θα σε πνίξω με τα ίδια μου τα χέρια».

Ο ναζί εγκληματίας Χέρμαν Γκέρινγκ στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στη δίκη της Νυρεμβέργης

Το ναζιστικό κτήνος δεν κατάφερε να κάνει πράξη την απειλή του. Με την κατάρρευση του ναζισμού και την ταχύτατη προέλαση του Κόκκινου Στρατού ως την καρδιά του Βερολίνου και το κατεστραμμένο Ράιχσταγκ, και μετά την αυτοκτονία του αρχηγού του Χίτλερ, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, παίρνοντας κάψουλα υδροκυανίου, αυτοκτονεί κι αυτός στο κελί του λίγο πριν την προκαθορισμένη εκτέλεσή του. Το ημερολόγιο έγραφε 15 του Οκτώβρη 1946.

15 Οκτώβρη 1946: Χέρμαν Γκέρινγκ – Το ναζιστικό κτήνος νεκρό

Το τραγούδι με το οποίο ο αντάρτης λαός μας ύμνησε τον Βούλγαρο κομμουνιστή ηγέτη που με την ανυπέρβλητη στάση του στη δίκη της Λειψίας ξεγύμνωσε και συνέτριψε το φασισμό μέσα στο σπίτι του:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: