Ζητείται τσίπα – Ως κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το left.gr τη συγκέντρωση σωματείων του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα

Τη συγκέντρωση ταξικών σωματείων κατά της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα επιχείρησε η ιστοσελίδα να συνδέσει εμμέσως πλην σαφώς με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναρτώντας ξεδιάντροπα φωτογραφίες από τη συγκέντρωση όπου διακρινόταν λιγότερο οι σημαίες του ΠΑΜΕ.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα που ο μιντιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου καταφεύγει σε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Όχι μόνο λόγω του απόλυτου πολιτικού αμοραλισμού που διακρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα και μακριά πια από κυβερνητικούς θώκους, αλλά και επειδή η προσπάθεια να δείξει “κινηματικό χαρακτήρα” σκοντάφτει στην κωμικοτραγική εικόνα των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το θλιβερό θέαμα της “νεολαίας” του κόμματος στην πορεία κατά του νομοσχεδίου περιορισμού των διαδηλώσεων.

Εν προκειμένω, το θράσος και η καπηλεία έφτασαν σε τέτοια δυσθεώρητα επίπεδα, ώστε το left.gr δεν αρκέστηκε απλά να πάρει τις φωτογραφίες από την πορεία διαμαρτυρίας των σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, φροντίζοντας να είναι εκείνες όπου φαινόταν κατά το δυνατόν λιγότερο οι σημαίες του Μετώπου. Ούτε απλά δεν μπήκε καν στον κόπο να ονοματίσει κάποια από τα σωματεία που συμμετείχαν, κάνοντας λόγο γενικά κι αόριστα για “σωματεία, εργαζόμενους και φορείς του νησιού”, αλλά εμμέσως πλην σαφώς συνέδεσε με το ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας την ανακοίνωση του κόμματος, που μεταξύ άλλων αναφέρει: “Οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα. Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει. Και αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει”.

Μόνο που αυτή η φωνή δε στρέφεται μόνο κατά της τωρινής, αλλά όλων των κυβερνήσεων που τσακίζουν τα δικαιώματά των εργαζομένων, ειδικότερα στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού, που ως πέρσι στήριξε με τον ιδρώτα του το “τουριστικά θαύμα” των εκατομμυρίων αφίξεων – για τις οποίες και ο ΣΥΡΙΖΑ κόμπαζε – και φέτος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της πανδημίας για λογαριασμό των αφεντικών. Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η φωνή, ούτε έχει ούτε θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα κόμμα που διατήρησε και επέκτεινε το δρόμο που οδήγησε στο κυριολεκτικά υπαρξιακό αδιέξοδο που βιώνουν οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας, αλλά και όλης της χώρας.

Είναι σίγουρα υπερβολική η απαίτηση τσίπας από όσους έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από αυτή εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν εργατικές κινητοποιήσεις, ας είναι πιο προσεκτικοί, κι ας μη βάλουν φωτογραφία όπου διακρίνεται η λέξη “ταξικό”, γιατί απλά γελάει ο κόσμος και προδίδονται χωρίς προσπάθεια.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: