Υψηλές συγκεντρώσεις καδμίου σε νήπιο κοντά στο εργοστάσιο της Eldorado στην Ολυμπιάδα

Μετά από πολύμηνες ζαλάδες κι εμετούς, αποδείχτηκε πως παιδί από την Ολυμπιάδα είχε παραπανω του κανονικού συγκέντρωση του βαρέος μετάλλου στο αίμα του από το κανονικό, με την οικογένεια να καταγγέλλει πως ούτε οι εργαζόμενοι στην Ελντοράντο ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των δικών τους εξετάσεων.

Σε μια σοβαρή καταγγελία – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- προχώρησε οικογένεια που διέμενε στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, κοντά στο εργοστάσιο της Ελντοράντο. Σύμφωνα με τους γονείς, το 2,5 ετών παιδί τους αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά από άκαρπες προσπάθειες να αντιμετωπιστούν συνεχόμενες οργανικές ενοχλήσεις που παρουσίαζε, εντοπίστηκε να φέρει παραπάνω  του φυσιολογικού συγκέντρωση σε κάδμιο, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα ανίχνευσης άλλων βαρέων μετάλλων στο αίμα του. Έκτοτε η οικογένεια έχει μετακομίσει στην Ασπροβάλτα, όπου τα συμπτώματα του παιδιού σταμάτησαν. Με επιστολή στο κοινοτικό συμβούλιο Ολυμπιάδας, η οικογένεια ζητά την ενημέρωση όλων των κατοίκων της περιοχής, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες τους ούτε οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της ύπαρξης βαρέων μετάλλων που διενεργεί η επιχείρηση.  Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε η οικογένεια στο κοινοτικό συμβούλιο Ολυμπιάδας:

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα σοβαρότατο θέμα υγείας της οικογενείας μας που πιθανόν να άπτεται της δημόσιας υγείας και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Προ αρκετών μηνών παρουσιάστηκαν στο μικρό μας παιδί συνεχείς ζαλάδες, εμετοί, πονοκέφαλοι κλπ, οι οποίοι δεν υποχωρούσαν με τίποτα παρόλες τις συνεχείς θεραπείες που ακολουθούσαμε, κατόπιν φυσικά ιατρικών παρακολουθήσεων και αγωγών σε δημόσια και μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επειδή περνούσαν μήνες χωρίς αποτέλεσμα, και κατόπιν αγωνιωδών σκέψεων και συζητήσεων αλλά και μιας ιατρικής υπόδειξης, κάναμε ειδικές εξετάσεις για βαρέα μέταλλα στο παιδί μας, μιας και το σπίτι μας όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε περιοχή κοντά στις μεταλλευτικές δραστηριότητες της Ολυμπιάδας, και δυστυχώς τα αποτελέσματα έδειξαν στο μόλις 2,5 ετών παιδί μας, δεκαπλάσιες συγκεντρώσεις από το επιτρεπόμενο, σε κάδμιο.

Φυσικά ως πρώτη και άμεση αντίδραση φύγαμε οικογενειακώς από το σπίτι μας, και μετακομίσαμε στην περιοχή της Ασπροβάλτας, και είμαστε σε αναμονή και άλλων εργαστηριακών αποτελεσμάτων, και για άλλα βαρέα μέταλλα που κάναμε συμπληρωματικά.

Σήμερα και μετά από λίγο χρονικό διάστημα από τη διαμονή μας στην Ασπροβάλτα, στο παιδί μας σταμάτησαν όλα τα άμεσα συμπτώματα που το ταλαιπωρούσαν τόσους μήνες, και φυσικά έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων.

Επειδή πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος, και επειδή σε πολλές συζητήσεις με εργαζόμενους στη μεταλλευτική εταιρία, μας ανέφεραν πως η εταιρία αρνείται να τους δώσει τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις για βαρέα μέταλλα που διενεργεί η ίδια σε αυτούς, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ την άμεση ανάληψη ενεργειών εκ μέρους σας, δηλαδή την σύγκληση κοινοτικού συμβουλίου ή λαϊκής συνέλευσης, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή μας αλλά κυρίως και πρωτίστως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρία, για το σοβαρότατο αυτό θέμα, και φυσικά να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες προς αναζήτηση και εξακρίβωση του θέματος.

Φυσικά εννοείται ότι η παρουσία της εταιρίας ή των ειδικών ιατρών της, θεωρείται απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, και φυσικά να σας αναφέρουμε ότι είναι στη διάθεσή σας όλα τα ιατρικά στοιχεία που σας προαναφέραμε.

Με πληροφορίες από dailythess.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: