Η βολικότερη αντιπολίτευση που έγινε ποτέ – Κατάργηση Χριστουγέννων και φάτνης βλέπει ο Μάκης Βορίδης

Ζήτω η φάτνη, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία…

Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου υπέρ του Σύριζα έχουν επιδοθεί οι βουλευτές της ΝΔ για μια ακόμα φορά, με αφορμή την -εντελώς αόριστη προς το παρόν – πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κατοχύρωση της “θρησκευτικής ουδετερότητας” του κράτους. Η άτολμη αυτή εξαγγελία, που ούτως ή άλλως πρόκειται να γίνει σε συνεννόηση με την εκκλησιαστική ιεραρχία, κι η ως τώρα πορεία των σχέσεων Σύριζα – Εκκλησίας προδικάζει πιθανότατα και την τελική έκβαση της συζήτησης, παρουσιάζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση περίπου ως δάκτυλος του σατανά και άλωση των ιερών και των οσίων του έθνους και της ορθοδοξίας.

Ποντάροντας στα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στον απόλυτο ανορθολογισμό, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε ούτε λίγο – ούτε πολύ πως “Τα Χριστούγεννα δε θα μπορούν να εορτάζονται σε δημόσιους χώρους. άρα δεν μπορείς να βάλεις μια φάτνη”. Ξέχασε να προσθέσει την απαγόρευση του έλατου, του πατροπαράδοτου στολισμένου καραβιού, αλλά και ότι τα κάλαντα θα αντικατασταθούν από τον ύμνο του ΕΑΜ.

Παρουσίασε ως κάτι πολύ οδυνηρό τυχόν απομάκρυνση της εικόνας του Χριστού από σχολεία και δικαστήρια, όπως και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, ενώ σε ένα ακόμα κρεσέντο εθνοκάπηλης κινδυνολογίας συμπέρανε πως αν επικρατήσει η πρόταση Σύριζα ” Ο σταυρός από τη σημαία πρέπει να αφαιρεθεί”. Ο Βορίδης ολοκλήρωσε την ιερεμιάδα του παρουσιάζοντας το ελληνικό κράτος και τα αστικά του συντάγματα ως κληρονόμους του “Βυζαντίου”, προφανέστατα γιατί δεν έχει ιδέα ποιον εννοούσαν οι επαναστάστες του 1821 όταν αναφέρονταν σε “βυζαντινό στόλο”.

Είναι πραγματικά συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει προοδευτικό λίφτινγκ στη μνημονιακότερη, αντεργατικότερη, νατοϊκότερη κυβέρνηση μέχρι σήμερα, δίνοντάς της πάτημα για να παρουσιάζεται ως “φωνή λογικής” απέναντι σε “ακραίους κι οπισθοδρομικούς εθνικιστές”. Το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε με παραγγελία από το Μαξίμου δε θα μπορούσε να τους τύχει μια τόσο βολική αξιωματική αντιπολίτευση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: