Βεβήλωσαν το μνημείο του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Με σπρέι μουτζούρωσαν την επιγραφή που τιμά τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ, μια μέρα μετά από εθνικιστική συγκέντρωση για το Μακεδονικό.

Σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση συμβαίνουν βανδαλισμοί μνημείων αγωνιστών, ιδιαίτερα της Αντίστασης και του ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα, σε εναρμόνιση με το γενικότερο κλίμα ενθάρρυνσης της ακροδεξιάς από διάφορες πλευρές. Αυτή τη φορά θύμα έπεσε η αναθηματική πλάκα προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς στις 30 Οκτώβρη του 1944. Άγνωστοι βεβήλωσαν με σπρέι την επιγραφή, εκδικούμενοι προφανώς τους αντάρτες που δεν επέτρεψαν στα είδωλά τους τους ναζί και τους λαδέμπορους παππούδες τους να διαφεντεύουν κι άλλο την πόλη, “αρκούμενοι” στο διαμοιρασμό των εβραϊκών περιουσιών πάνω στον οποίο χτίστηκαν πολλά μεταπολεμικά τζάκια.

Όλως τυχαίως, στο ίδιο σημείο, κοντά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, είχαν πραγματοποιήσει χθες συγκέντρωση μακεδονομάχοι της πόλης, που στάμπαραν το μνημείο και επέστρεψαν να το βρωμίσουν. Ποιος καλύτερος τρόπος για να δείξεις την έγνοια σου για τη Μακεδονία άλλωστε από το να λερώνεις το μνημείο όσων την απελευθέρωσαν από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: