Βασίλης Σκουρής – Μα πάνε καλά; Πρόστιμο στο ΚΚΕ για τα κουπόνια;

«Πιάνουν» για «μαύρα χρήματα» το ΚΚΕ και –πώς λέμε στο παραμύθι;- περνάμε εμείς καλά και αυτοί …καλύτερα!

Έκοψαν από τον Περισσό το 4% επί της κρατικής του επιχορήγησης γιατί δεν δηλώνει στις αρχές το ΑΦΜ ή τον αριθμό της ταυτότητας όποιου δίνει ενίσχυση με κουπόνια, ακόμα και εάν αυτά είναι των δυο ή των πέντε ευρώ! Όταν Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη χρωστούν ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες-να μην πούμε και για ιδιώτες!

Τα οικονομικά των κομμάτων ήταν πάντα μια θλιβερή ιστορία -και από ότι φαίνεται εξακολουθούν και είναι και σήμερα!

Αφορμή για το άρθρο έδωσε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ, ύψους 4% επί της συνολικής κρατικής επιχορήγησης που δικαιούται, επειδή δεν εφαρμόζει το νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων! Επειδή, δηλαδή, ο Περισσός δεν δηλώνει στις αρμόδιες αρχές το όνομα, το επώνυμο και το ΑΦΜ ή τον αριθμό ταυτότητας του καθενός που τον ενισχύει οικονομικά, όπως οφείλει ακόμα και για αυτόν που αγοράζει κουπόνι των δυο ή των πέντε ευρώ –ναι, κυκλοφορούν και τέτοια, όπως οφείλουν να γνωρίζουν τα κόμματα εκείνα που λαμβάνουν χρήματα σε μαύρες σακούλες από επιχειρηματίες! Εκτός αν μας πουν ότι ούτε και αυτό γίνεται! Και ότι κάποιοι κάνουν προεκλογικές εκστρατείες, χαλούν εκατομμύρια ευρώ στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αποπληρώνουν τα χρέη τους και εξακολουθούν να λειτουργούν απρόσκοπτα, μόνο με την κρατική επιχορήγηση! Φαντάζομαι ότι αυτό δεν μπορεί να το ισχυριστεί ούτε ο πιο φανατικός οπαδός των παραδοσιακών- «αστικών», όπως θα έλεγε και το ΚΚΕ- κομμάτων!

Ο νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων ψηφίστηκε το 2014 από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, από τη συγκυβέρνηση δηλαδή των δυο κομμάτων με τα τεράστια χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο, αλλά διατηρήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον καταψήφισε στη Βουλή και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για το περιεχόμενό του! Η λογική του νόμου-και πίεσε και η τρόικα προς αυτή την κατεύθυνση-ήταν ότι τα κόμματα έπαιρναν μαύρα χρήματα από επιχειρηματίες για ύποπτες συναλλαγές μαζί τους και τα «νομιμοποιούσαν» κόβοντας κουπόνια. Συνεπώς, εάν ονομαστικοποιούνταν τα κουπόνια, θα έπαυε να υπάρχει ή θα μειωνόταν αισθητά το «μαύρο πολιτικό χρήμα»! Πιστεύει κανείς ότι σήμερα, με την εφαρμογή του νόμου, δεν υπάρχουν «μαύρα ταμεία» και «διπλά βιβλία» στα κόμματα ή ότι οι υποψήφιοι βουλευτές (όχι όλοι) δεν έχουν «χορηγούς» που δεν δηλώνονται; Αλλά με το νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων απλώς» διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον! «Πιάνουν» για «μαύρα χρήματα» το ΚΚΕ και –πώς λέμε στο παραμύθι;- περνάμε εμείς καλά και αυτοί …καλύτερα!

ΥΓ1: Μην πει κανείς ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί! Εφαρμόστηκε ο νόμος πχ όταν ο ειλικρινής Τσουκάτος δήλωσε πως παρέδωσε ένα εκατομμύριο μάρκα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ; Το δικαστήριο έκανε δεκτή την –με αποδείξεις- κατάθεσή του, ότι δεν πήρε ο ίδιος τα χρήματα, αλλά ταυτόχρονα δεν γνωρίζει πού πήγαν! Τι και αν το είπε ο «στρατηγός» και το παραδέχτηκαν και οι ταμίες, το ερώτημα παραμένει: Πού είναι το εκατομμύριο; Οέο; (Για να αποφευχθεί η παραμικρή παρεξήγηση, το θέμα δεν αφορά τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πολύ περισσότερο δε τη Φώφη Γεννηματά).Επιπλέον, όποτε δεν εξυπηρετούσε ο νόμος, τον …άλλαζαν, όπως πχ για να μην έχουν ευθύνες οι τραπεζίτες που έδιναν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δάνεια με εγγύηση τη …μελλοντική επιχορήγηση των κομμάτων!

ΥΓ2: Πιστεύει κανείς ότι δεν φοβούνταν εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη του ΚΚΕ να δώσουν χρήματα για την οικονομική του εξόρμηση, εάν μαζί έπρεπε να δώσουν και τη διεύθυνση κατοικίας και το …ΑΦΜ τους ή τον αριθμό της ταυτότητάς τους;

ΥΓ3: Προσωπικά έδωσα 100 ευρώ στην τελευταία οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ. Και να μην ήθελα, σιγά που θα άφηνε ο Γιάννης ο Γκιόκας να μην δώσω!

ΥΓ4: Ο νόμος σαφώς και πρέπει να αλλάξει, αν και το πρόστιμο δεν θα πονέσει και πολύ το ΚΚΕ! Ήδη φίλοι του δηλώνουν πως θα βάλουν αυτοί το χέρι στην τσέπη, από το υστέρημά τους! Ωχ, βλέπω τον Γιάννη τον Γκιόκα να ξανάρχεται, αλλά από τη στιγμή που δεν «με έδωσαν», ας …έρθει!

Πηγή: ieidisis.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: