Βασίλης Λυριτζής – Οι “καλοί Ρηγάδες” πάνε στον παράδεισο…

Ο Λυριτζής έκανε τηλεοπτικό δίδυμο με τον Οικονόμου και ήταν πάντα ο πιο ήπιος, που κρατούσε τα προσχήματα και απέφευγε να γίνει επιθετικός.

Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, σε ηλικία 62 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, που είχε επιδεινώσει ραγδαία την υγεία του τις τελευταίες βδομάδες. Την είδηση ανακοίνωσε πρώτος ο Δημήτρης Οικονόμου, από το πρωινό ενημερωτικό του ΣΚΑΪ, με τον οποίο ήταν κουμπάροι και είχαν συνυπάρξει για 25 χρόνια ως ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίδυμο.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, το 1957. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και έγινε στέλεχος του Ρήγα Φεραίου και συνεργάτης της Αυγής. Ήταν στο ραδιοφωνικό Flash -το σταθμό του Κόκκαλη- από το ξεκίνημά του κι εκεί γνωρίστηκε με τον Οικονόμου, με τον οποίο αποτέλεσαν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δίδυμα των τελευταίων δεκαετιών, μέχρι πέρσι που ο Λυριτζής αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με το ΣΚΑΪ.

Έκαναν τηλεοπτικό μπάσιμο με την εκπομπή “Εκτός Γραμμής” στην ΕΡΤ, για να αλλάξουν όνομα και να καθιερωθούν στην πρωινή ζώνη, στην οποία συνέχισαν και στο ΣΚΑΪ, ακολουθώντας πιστά την πολιτική γραμμή του καναλιού. Ο Λυριτζής ήταν πάντα λόγω και πολιτικών καταβολών, ο πιο “ήπιος” από τους δύο, που τηρούσε κάποια προσχήματα, απέφευγε να γίνει επιθετικός και να εκτεθεί, σε μια τηλεοπτική μεταφορά της γνωστής τακτικής του “καλού και του κακού μπάτσου” -που όμως δεν αρκεί για να σβήσει μαύρες στιγμές, όπως ο διαβόητος τίτλος “τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο” για τη δολοφονία του Φύσσα.

Ίσως αυτό να τον οδήγησε στην απόφαση να φύγει από το κανάλι, σε μια περίοδο που ο ΣΚΑΪ είναι άτυπο τηλεοπτικό όργανο της ΝΔ, και να συνεχίσει στο Real Fm και ως αρθρογράφος στο Έθνος, που πρόσκειται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Το τελευταίο διάστημα είχε διακόψει την καθημερινή του παρουσία, δίνοντας άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Βασίλης Λυριτζής άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Ελένη Αντωνιάδη, και δύο παιδιά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: