Τυνήσιοι ψαράδες μπλόκαραν το φασιστοκάραβο C-STAR που κυνηγάει μετανάστες στη Μεσόγειο

Το τυνησιακό συνδικάτο «Γενική Ένωση Εργασίας της Τυνησίας» (UGTT) απηύθυνε έκκληση ώστε να εμποδιστεί ο ανεφοδιασμός του C-Star καλώντας τους λιμενεργάτες να μην αφήσουν «το πλοίο του ρατσισμού να λερώσει τα λιμάνια της Τυνησίας».

Ακινητοποιημένο στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας βρίσκεται το πλοίο C-STAR που έχει ναυλώσει το δίκτυο Δυτικοευρωπαίων ακροδεξιών «Generation Identitaire» (GI) για «κυνήγι» μεταναστών στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να αποτραπούν νέες μεταναστευτικές ροές από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, που ονομάζουν και «υπεράσπιση της Ευρώπης» («Defend Europe»).

Το τυνησιακό συνδικάτο «Γενική Ένωση Εργασίας της Τυνησίας» (UGTT) απηύθυνε έκκληση ώστε να εμποδιστεί ο ανεφοδιασμός του C-Star καλώντας τους λιμενεργάτες να μην αφήσουν «το πλοίο του ρατσισμού να λερώσει τα λιμάνια της Τυνησίας». «Διώξτε το, όπως έκαναν τα αδέλφια μας στη Ζαρζίς και στη Σφαξ», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του συνδικάτου UGTT.

Ιστοσελίδες παρακολούθησης της κίνησης των πλοίων ανέφεραν πως το πλοίο βρισκόταν νωρίτερα σήμερα σταματημένο στα όρια των χωρικών υδάτων της Τυνησίας, νοτιοανατολικά της πόλης Σφαξ. Την Κυριακή, Τυνήσιοι ψαράδες κινητοποιήθηκαν στο λιμάνι της Ζαρζίς, νοτιότερα, εμποδίζοντας τον ελλιμενισμό του σκάφους των ρατσιστών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP)
Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: