Τσαμπουκάδες εκ του ασφαλούς από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για Δυτική Αττική: “Θα σφραγίσουμε και σπίτια αν χρειαστεί”

Ενώ ο υπουργός αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για την εκτός ελέγχου κατάσταση με την πανδημία στην περιοχή στα οικογενειακά τραπέζια φτωχών ανθρώπων, δεν έχει λέξη να πει για “σφράγισμα” στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν συστηματικά κάθε μέτρο προστασίας, τόσο στη Δυτική Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Την ώρα που η Δυτική Αττική βρίσκεται στο κόκκινο με τα κρούσματα, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών στις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιχειρεί μια άθλια στοχοποίηση των κατοίκων της περιοχής, απειλώντας με αδιανόητα μέτρα αυταρχισμού ενόψει των εορτών.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, ο υπουργός δήλωσε πως “δεν απειλεί, αλλά προειδοποιεί”, πως η ΕΛΑΣ θα σφραγίσει ακόμα και σπίτια όσων παραβούν τα μέτρα για τις εορταστικές ημέρες. “Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί”.

Ενώ ο υπουργός αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για την εκτός ελέγχου κατάσταση με την πανδημία στην περιοχή στα οικογενειακά τραπέζια φτωχών ανθρώπων, δεν έχει λέξη να πει για “σφράγισμα” στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν συστηματικά κάθε μέτρο προστασίας, τόσο στη Δυτική Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, που εξαναγκάζουν ακόμα και εργαζόμενους με συμπτώματα να έρχονται στη δουλειά και να απειλούνται πως αν κάνουν τεστ θα απολυθούν. Ο ίδιος, όπως και η κυβέρνησή του, ξέρουν μόνο να κάνουν τον καμπόσο εκεί που τους παίρνει, καλλιεργώντας κοινωνικό αυτοματισμό και λογικές ατομικής ευθύνης, για να καλύψουν τη δική τους συνειδητή ανευθυνότητα προς όφελος του κεφαλαίου.

Το μόνο που απομένει στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, αλλά και σε κάθε γωνιά από τον Έβρο ως την Κρήτη, είναι να “σφραγίσει” οριστικά αυτή την πολιτική που τον εξαθλιώνει, τον αφήνει έρμαιο της πανδημίας και μετά του ζητάει και τα ρέστα απειλώντας με παραβίαση οικογενειακού ασύλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: