Τραμπούκικη επίθεση σε συνεργείο του Open από φασιστοειδή στη Βαρυμπόμπη – Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Η επίθεση έγινε μπροστά σε άντρες της ΕΛ.ΑΣ, που παρέμεναν απαθείς μπροστά σε όσα συνέβαιναν.

Με χυδαίο υβρεολόγιο και τραμπουκισμούς επιτέθηκαν περίπου 15 άτομα σε συνεργείο του καναλιού Open, την ώρα που κατέγραφε τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, μια ενέργεια με ξεκάθαρα φασίζοντα χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα αξίζει να τονιστεί το γεγονός πως η επίθεση σημειώθηκε υπό τα όμματα τεσσάρων αστυνομικών, όπως κατήγγειλε ζωντανά στον αέρα η παθούσα ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη, οι οποίοι παρέμειναν “Βούδες” μπροστά σε όσα εκτυλίσσονταν.

Το περιστατικό κατήγγειλε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ευθύνες των καναλαρχών, που καθιστούν ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες εργασίες των δημοσιογράφων και τεχνικών, στέλνοντας ακόμα και μονοπρόσωπα συνεργεία στα πύρινα μέτωπα:

Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ  “καταγγέλλει την επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους και σε όλους τους ρεπόρτερ, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ που δουλεύουν, με ευθύνη της εργοδοσίας, μέσα σε απάνθρωπες και πολύ επικίνδυνες συνθήκες, εξαντλητικά ωράρια, αρκετές φορές μονοπρόοωπα συνεργεία και «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση τα ευχολόγια και των πλειοψηφιών των ενώσεων του κλάδου περιττεύουν.

Τώρα είναι κυριολεκτικά ζωτική ανάγκη να διεκδικήσουμε:

–Την εξασφάλιση, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, συνθηκών ασφάλειας για τους εργαζόμενους μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κυριολεκτικά στη ζώνη του πυρός.

–Πλήρη υποστήριξη, με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους, και κάλυψη όλων των αναγκών, μετακίνησης, φαγητού, νερού, φαρμάκων, πρώτων βοηθειών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανάπαυσης, των εργαζομένων που δουλεύουν στα μέτωπα των πυρκαγιών.

–Εναλλαγή, με ευθύνη της εργοδοσίας, πλήρως στελεχωμένων συνεργείων σε χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τους χρόνους εργασίας που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: