Τραγωδία στο Αγαθονήσι: Τουλάχιστον 14 νεκροί πρόσφυγες από ναυάγιο στο ανατολικό Αιγαίο

Τουλάχιστον 14 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός ενός ναυαγίου ξύλινου σκάφους που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Τέσσερα μικρά παιδιά μεταξύ των πτωμάτων που περισυλλέχθηκαν.

Τουλάχιστον 14 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ενός ξύλινου σκάφους, στο οποίο επέβαιναν περίπου είκοσι πρόσφυγες κι ανάμεσά τους και αρκετά μικρά παιδιά, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι νεκρούς εκ των οποίων, στη συνέχεια όμως οι αρχές ανέσυραν άλλα οκτώ πτώματα από τη θαλάσσια περιοχή του Πόρου -χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν πρόκειται για ενήλικους ή παιδιά. Οι μόνοι που κατάφεραν να βγουν σώοι στη στεριά από τους επιβάτες του σκάφους είναι ένας άνδρας και δύο γυναίκες. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, με διάφορους τύπους πλοίων και ένα σκάφος της FRONTEX.

Οι επίσημες σχέσεις της ΕΕ -και φυσικά της χώρας μας- με την Τουρκία μπορεί να περνάνε κρίση, αλλά η αγαστή συνεργασία τους στο προσφυγικό ζήτημα καλά κρατεί και συνεχίζει να βλέπει τους καρπούς της, σπαρμένους στο Αιγαίο, να τονίζουν πόσο πετυχημένη κι αποτελεσματική είναι η μεταξύ τους σχετική συμφωνία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: