Τραγικός θάνατος βρέφους 37 ημερών από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Μάλιστα, ως αποκλειστική αιτία θανάτου του θεωρείται ο κορονοϊός, καθώς το παιδί δε φαίνεται να είχε υποκείμενα νοσήματα. 

Τη νεαρότερη απώλεια από κορονοϊό θρηνεί η χώρα από τα ξημερώματα, όταν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων Aγλαΐα Κυριακού, άφησε την τελευταία του πνοή ένα βρέφος μόλις 37 ημερών, λόγω οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας που του προκάλεσε η οφειλόμενη στον COVID-19 πνευμονία.

Το μωράκι νοσηλευόταν εδώ και πολλές μέρες στο νοσοκομεία, όντως εξαρχής σε πολύ κακή κατάσταση, η οποία δεν μπόρεσε να αναστραφεί ούτε με τη διασωλήνωση του όταν ήταν 20 ημερών. Μάλιστα, από το βράδυ της Κυριακής, η υγεία του μωρού εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση, τόσο στην καρδιά, όσο και στα νεφρά στη συνέχεια, με συνέπεια το βρέφος να ξεψυχήσει από πολυοργανική ανεπάρκεια. Μάλιστα, ως αποκλειστική αιτία θανάτου του θεωρείται ο κορονοϊός, καθώς το παιδί δε φαίνεται να είχε υποκείμενα νοσήματα.

Κάποια φιλοκυβερνητικά μέσα, όπως το newsit.gr ή το Πρώτο Θέμα έκριναν σκόπιμο να αξιοποιήσουν την είδηση αυτής της ανείπωτης τραγωδίας για να πλέξουν εμμέσως το εγκώμιο του Βασίλη Κικίλια, υπενθυμίζοντας ότι πριν λίγο καιρό σε ζωντανή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, είχε αναφερθεί στη διασωλήνωση του μωρού, εκφράζοντας την αγωνία του για την πορεία της υγείας του και μιλώντας για μια “μικρή αθώα ψυχή” που έδινε μάχη για τη ζωή. Φαίνεται ότι μπροστά στην ανάγκη για προπαγάνδα το θράσος και η η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου δε γνωρίζουν όρια. Γιατί μπορεί ο Κικίλιας προσωπικά να ήταν συγκινημένος, όπως κάθε μη ψυχοπαθής άνθρωπος μπροστά στο εκτυλισσόμενο δράμα, ωστόσο δεν γίνεται να ξεχάσουμε ότι ο ίδιος ως υπουργός υγείας και η κυβέρνηση συνολικά, φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και για το ότι επέτρεψαν την τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα, κάτι που στατιστικά ήταν προδιαγεγραμμένο πως θα έφερνε στην πορεία και θανάτους σε ηλικιακές ομάδες λιγότερο πληττόμενες από την ασθένεια.

Ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθεί η τραγωδία είναι να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε ΜΜΜ, χώρους εργασίας και στο ΕΣΥ, όπως και η επιτάχυνση των εμβολιασμών, καθώς τα ευχολόγια έχουν δείξει εδώ και καιρό τα όριά τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: